Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brașovul și Clujul urcă vânzările Sport Guru

La nivelul magazinelor Sport Guru din Brașov și Cluj au fost înregistrate vânzări în creștere în primele șase luni din acest an.
Distribuitorul de echipamente sportive a trecut de la prezența online la cea fizică | Foto: Sport Guru

Noile magazine din Transilvania ale distribuitorului Sport Guru au confirmat așteptările inițiale ale fondatorilor rețelei.

La nivelul magazinelor Sport Guru din Brașov și Cluj au fost înregistrate vânzări în creștere în primele șase luni din acest an. Vânzările din Brașov au avut o creștere de 69% comparativ cu semestrul I din 2021, iar cele din Cluj, de 7%.

„Magazinul din Brașov a fost relocat în cadrul centrului comercial Coresi Shopping Resort la mijlocul lunii aprilie, având o suprafață de patru ori mai mare comparativ cu locația anterioară, deschisă în decembrie 2020. Vânzările sunt peste așteptări, acesta reușind să își dubleze veniturile în perioada mai – august 2022, față de perioada similară a anului trecut.

O contribuție semnificativă la această creștere a avut-o extinderea ofertei din categoria ciclism, care a contribuit cu aproape jumătate la creșterea vânzărilor față de anul precedent. Am înregistrat creșteri importante și la celelalte categorii din portofoliul nostru, precum outdoor, echipamente conexe și alergare”, a declarat Alexandru Cristescu, cofondator al Sport Guru.

Extindere de rețea și intrare la bursă

În cea de-a doua parte a anului, Sport Guru a realizat investiții în suplimentarea spațiului central de depozitare din București cu 380 mp. Lucrările au fost finalizate în august, depozitul ajungând la 1.300 mp. Compania are în vedere să investească în extinderea rețelei de magazine, din 2023. Obiectivul este să deschidă 1-2 unități pe an, până în 2025.

Pentru realizarea acestor investiții, Sport Guru analizează oportunități de finanțare, inclusiv o potențială listare la Bursa de Valori București. Sport Guru a fost înființată ca o platformă online de distribuție și vânzare de echipamente sportive specializate de către antreprenorii Mircea Rasovan și Alexandru Cristescu.

Înființată 2009 cu capital integral românesc, Sport Guru și-a extins activitatea de la o prezență online la o rețea de cinci magazine: București (3), Cluj, Brașov. Cel mai important retailer și distribuitor de echipamente sportive specializate din România a înregistrat vânzări de 21,9 milioane de lei în primul semestru, o creștere cu 32% față de aceeași perioadă a anului trecut și un profit net de 0,75 milioane.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

VGP at EXPO REAL 2022

Articolul următor
Consiliul de Administrație al Băncii Transilvania (BT) a convocat acționarii, în 18 octombrie pentru aprobarea unui program de emisiuni de obligațiuni corporative

Banca Transilvania vrea 1 miliard € din obligațiuni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share