Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Blue Air mizează pe Aeroportul Cluj pentru a-și relua zborurile

Conducerea Blue Air susține că fără sprijinul partenerilor comercial, instituțiilor și autorităților, nu va putea să respecte acest termen.

Compania low-cost solicită sprijinul aerogărilor din patru orașe ale țării în scopul redemarării curselor sale, programată în 9 octombrie.

Conducerea Blue Air susține că fără sprijinul partenerilor comercial, instituțiilor și autorităților, nu va putea să respecte acest termen. “Putem confirma sprijinul primit din partea majorității aeroporturilor din străinătate, incluzând cele din Italia, Israel, Spania, Marea Britanie, și a furnizorilor de combustibil din aceste aeroporturi, pentru a putea relua prestarea serviciilor către Blue Air, sub condiția plății în avans a serviciilor oferite.

Mizăm pe același sprijin și din partea aeroporturilor din Bacău, Cluj-Napoca, București-Otopeni și Iași. Având în vedere suspendarea activității de transport aerian de pasageri din perioada 6 septembrie – 9 octombrie, vă informăm că numărul total de pasageri afectați de anulările zborurilor în această perioadă este de 230.000, reprezentând 77.000 rezervări bilete de călătorie.

Rambursarea tuturor sumelor datorate pasagerilor pentru biletele achiziționate depinde esențial de reluarea operațiunilor și a activității de vânzare ale Blue Air. Un alt factor esențial este aportul în numerar adus de unul dintre cei doi investitori cu care ne aflăm în discuții”, conform conducerii operatorului.

Portofele electronice de 1,9 milioane de euro

“Toți pasagerii au fost notificați de anularea zborurilor și au primit trei opțiuni disponibile: reprogramarea călătoriei pe următorul zbor disponibil, rambursarea în portofelul electronic (cu bonus de 25% din valoarea biletului achiziționat drept compensare pentru neplăcerile create pasagerilor noștri) sau rambursarea biletelor achiziționate.

În ultimele zile au fost create 17.500 de portofele electronice, totalizând 1,9 milioane de euro. Pasagerii care au ales această opțiune vor putea folosi sumele în vederea achiziționării de bilete imediat ce vom activa procesul de vânzare”.

Blue Air a informat că își va relua zborurile în 9 octombrie, după ridicarea popririi conturilor sale de către Agenția Fondului pentru Mediu. Operatorul avea datorii de 230 de milioane de euro la furnizori, adică o jumătate din veniturile realizate într-un an normal, potrivit Boarding Pass.

Aeroportul Cluj are 60 de rute regulate spre 19 de țări din Europa și Orientul Mijlociu și șapte zboruri charter spre destinații turistice. Printre operatorii principali mai figurează Wizz Air, Tarom, Lufthansa, Ryanair, Turkish Airlines, LOT, HiSky, Air Connect, Aeroexpress Regional.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Bathory Fest, festival medieval de reconstituire istorică, va avea o nouă abordare și un nou concept

Bathory Fest se aliază cu TIFF și UBB

Articolul următor

Insule ecologice digitale la Arad

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share