Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noua conductă care va fi realizată de Transgaz în Timiș a primit autorizare de construire

Sunt programate la racordarea, prin POIM, 46.000 de gospodării, agenți economici și instituții publice din 29 de unități administrativ teritoriale.
Europa va finanța extinderea rețelei de gaz în România

Consiliul Județean Timiș a semnat autorizația de construire pentru demararea lucrărilor la noua conductă de transport a gazului pe carea Societatea Națională de Transport a Gazelor Naturale Transgaz urmează să o realizeze pe ruta Timișoara – Deta – Denta. Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a semnat autorizația de construire pentru obiectivul menționat.

”Am semnat Autorizația de Construire pentru conducta de gaze naturale SRM Timisoara I – SRM Timișoara III, în cel mai scurt timp după ce Consiliul Județean a declarat cele două investiții ca fiind de utilitate publică și de interes județean, pentru a le urgenta. În urma acestei investiții, la nivelul județului nostru vom avea o conductă nouă de transport a gazelor naturale care va putea alimenta atât Colterm prin CET Sud cât și, ulterior, comunitățile locale de pe ruta Timișoara – Deta – Denta – Moravița”, a anunțat Alin Nica.

Deși această conductă era de mai mulți ani în planul investițional al Societății Naționale de Transport a Gazelor Naturale Transgaz SA, prin eforturile susținute ale Consiliului Județean Timiș, s-a reușit deblocarea obstacolelor administrative și, așteptăm ca Transgaz SA să demareze construcția efectivă a conductei. Miza demersului este asigurarea unui serviciu de furnizare fără probleme pentru compania de termoficare, facturi mai mici pentru timișoreni, cât și gaz la parametrii normali pentru zeci de mii de timișeni din zona Deta – Denta – Moravița, unde actuala rețea se află într-o stare deosebit de degradată.

”Conectarea directă la noua conductă din Timișoara va aduce doar beneficii pentru Colterm și abonații săi. Subliniez însă că acest demers implică voința și capacitatea companiei de a-l pune în aplicare. Apreciez eforturile și implicarea Transgaz în modernizarea rețelelor de transport al gazelor naturale din județ deoarece contribuie decisiv la creșterea calității vieții în Timiș”, a mai spus Nica.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

ATP Group își redefinește liniile de business

Articolul următor
Bathory Fest, festival medieval de reconstituire istorică, va avea o nouă abordare și un nou concept

Bathory Fest se aliază cu TIFF și UBB

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share