Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aerogara clujeană își cumpără echipamente pe bani europeni

Prin semnarea contractului, AIAIC va achiziționa echipamente aeroportuare pentru deszăpezire, degivrare/antigivrare a suprafețelor de mișcare și determinarea gradului de frânare.

Aeroportul Internațional Cluj (AIAIC) este inclus într-un proiect cu finanțare europeană de 1,7 milioane de euro.

Banii vor fi folosiți în special pentru echipamente de deszăpezire și degivrare. Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat, la București, contractul de finanțare din fonduri europene pentru AIAIC. Prin semnarea contractului, AIAIC va achiziționa echipamente aeroportuare pentru deszăpezire, degivrare/antigivrare a suprafețelor de mișcare și determinarea gradului de frânare.

Noul proiect va duce la creșterea gradului de siguranță în activitatea operațională, prin monitorizarea corectă a stării suprafeței de mișcare și  asigurarea  unui grad ridicat al coeficientului de frânare. În urma investițiilor se va reduce timpul de efectuare a activităților operaționale desfășurate pe aeroport. Proiectul este finanțat din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

Mai multe proiecte depuse pentru bani europeni

“Fondurile nerambursabile sunt foarte importante în demersurile noastre de a dezvolta AIAIC mai ales că perioada de pandemie a afectat într-o proporție mare transportul aerian. Achiziția echipamentelor trebuie finalizată până la finalul anului 2023.

AIAIC are planificate și alte proiecte de dezvoltare, care sunt depuse la Ministerul Transporturilor, pentru care sperăm să obținem finanțare din fonduri europene”, a spus Ciceo.

Valoarea contractului de finanțare este de 8,2 milioane de lei, din care valoarea cofinanțată de UE este de 2,9 milioane. Contribuția de la bugetul de stat este de 0,4 milioane de lei, restul fiind finanțat din bugetul AIAIC.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oradea, printre destinațiile preferate de turiștii din întreaga lume

Articolul următor
“Din cauza prognozei meteorologice care anunță ploi abundente și temperaturi scăzute, Asociația Producătorilor și Artiștilor La Vultureni (APAV) a hotărât amânarea festivalului.

Festivalul Silvoiței, amânat. Vremea a stricat planurile

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share