Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Evergent și Winners redesenează proiectul Smart City

Horia Ciorcilă, președintele Băncii Transilvania (BT), intră pe piața imobiliară din București, alături de Evergent Investments, prin redesenarea unui megaproiect gândit de Dinu Patriciu și grupul Erste.

Horia Ciorcilă, președintele Băncii Transilvania (BT), intră pe piața imobiliară din București, alături de Evergent Investments, prin redesenarea unui megaproiect gândit de Dinu Patriciu și grupul Erste.

Ciorcilă a încheiat un parteneriat cu Evergent (fosta SIF Moldova) pentru proiectul Smart City din Străulești, conceput inițial de Patriciu și de grupul austriac înainte de criza financiară din 2008, conform Profit.ro. Winners Resources, firmă controlată de Ciorcilă, și Ever Imo (fosta Țesătoriile Reunite), deținută de Evergent, au început promovarea planului urbanistic de detaliu.

Proiectul rezidențial uriaș din capitală e programat în apropierea Petrom City. Zona a atras investitori ca Dan Șucu, Cosmin Savu-Cristescu, Raul Doicescu, Omar Akili, Peter și Gabor Futo, care pregătesc mii de apartamente. Ciorcilă și Evergent au cumpărat, anul trecut, 4 ha de la Străulești Property Development, subsidiară a Erste Group Immorent. Partea Evergent în parteneriat este evaluată la 9,5 milioane euro.

Moștenitorii lui Dinu Patriciu s-au retras

Până în 2015, Erste Group Immorent a deținut acest teren în parteneriat cu familia lui Dinu Patriciu, alături de care avea în plan dezvoltarea Smart City, ansamblu urbanistic de 300 de milioane de euro. Dacă noii proprietari se vor baza de un coeficient de utilizare a terenului de 3,2, pe care Immorent l-a obținut în trecut printr-un plan urbanistic zonal, atunci pe teren se pot construi 1.500 de apartamente.

Planurile arată o înclinare spre rezidențial. Smart City, proiectul lui Patriciu – Immorent din 2008, avea în componență clădiri de birouri de clasa A (50.000 mp), spații comerciale, locuințe de lux (100.000 mp). Smart City a intrat într-un con de umbră după criza din 2008 și s-a destrămat în 2015, după ce moștenitorii lui Patriciu au decis să iasă din afacere.

Ciorcilă și Evergent au o relație strânsă, primul fiind președintele comitetului de investiții al Consiliului de Administrație al fondului de investiții. Recent, Ciorcilă a inaugurat în Cluj Hotelul Radisson Blu, după transformarea fostului Hotel Sport, cumpărat de la SIF Moldova.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Județele Hunedoara, Alba și Brașov dispun de cele mai multe proiecte din țară în vederea construirii de insule ecologice digitalizate (IED)

Ardealul, campion la proiectele de insule ecologice

Articolul următor

S-a lansat licitația pentru execuția parcării de la Spitalul Județean Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share