Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a lansat licitația pentru execuția parcării de la Spitalul Județean Oradea

A fost publicat pe SEAP anunțul privind licitația pentru atribuirea contractului de execuție a parcării Spitalului Județean din Oradea. Data limită de depunere a ofertelor este 24.10.2022, ora 15.00, valoarea estimată a achiziției este de 48.115.327,75 lei.

Pe data de 19 septembrie 2022 a fost publicat anunțul de participare cu privire la licitația deschisă având ca obiect „Construirea unei parcări aferente Spitalului Clinic Județean, necesară funcționării sistemului de sănătate”.

Construcția unei noi parcări în apropierea spitalului este necesară din cauza creşterii numărului de autoturisme şi a cererii de locuri de parcare, precum și a creşterii traficului şi a perioadelor de congestionare în zonă. Clădirea parcării va fi amplasată în aliniamentul străzii Gheorghe Doja, spre vest de spital, la intersecția cu strada Salvării.

516 locuri de parcare

Prin intermediul acestei investiții vor fi create 516 locuri de parcare, în cadrul unei construcții supraetajate cu regim de înălțime pe 5 niveluri (S+P+2E+Terasă). Aceasta a fost gândită în contextul geometriei terenului, fiind folosită panta drumului lateral în vederea realizării a câte unui acces independent la fiecare nivel și optimizarea circulației. Intrarea și ieșirea din parcare la nivelul P0 se face din strada Gheorghe Doja, prin amenajarea a două benzi de circulație suplimentare.

Parcarea va asigura cel puțin șase locuri destinate persoanelor cu dizabilități și mai multe stații de încărcare pentru autovehicule electrice. Proiectul va propune conectarea parcării printr-o pasarelă de clădirea ambulatoriului, ce urmează a fi extinsă, aflându-se momentan în stadiu de proiectare la faza PT. Datorită caracteristicilor geofizice speciale ale terenului, încă din faza SF au fost elaborate un studiu geotehnic și o expertiză geotehnică, ce urmează a fi extinse și aprofundate și la faza proiectului tehnic de execuție, inclusiv cu elaborarea unui calculul de stabilitate a versantului.

Odată finalizată, parcarea va fi înglobată în sistemul unitar de monitorizare și de management al parcărilor din municipiul Oradea, aflat într-un permanent proces de upgradare din punctul de vedere al echipamentelor și al programelor folosite. Durata de realizare este de 18 luni.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior
Horia Ciorcilă, președintele Băncii Transilvania (BT), intră pe piața imobiliară din București, alături de Evergent Investments, prin redesenarea unui megaproiect gândit de Dinu Patriciu și grupul Erste.

Evergent și Winners redesenează proiectul Smart City

Articolul următor
Lidl România a anunțat veniturile de pornire la cel dintâi supermarket al său care se edifică în orașul sălăjean.

Lidl va da salarii nete de pornire de 450 de euro la Șimleu Silvaniei

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share