Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Călin Bota, nou vicepreședinte al comisiei pentru finanțe și bănci

Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților are un nou vicepreședinte, din județul Maramureș.    Acesta este deputatul băimărean Călin Bota.
Deputatul băimărean a trecut de la statutul de membru la cel de vicepreședinte al Comisiei din Camera Deputaților

Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților are un nou vicepreședinte, din județul Maramureș.

Acesta este deputatul maramureșean Călin Bota. “Comisia de buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților, una din cele mai importante comisii ale Parlamentului României, avizează și întocmește rapoarte pentru majoritatea proiectelor de legi.

Alături de președintele Comisiei de buget, finanțe, bănci, colegul meu Bogdan Huțucă, și de ceilalți deputați liberali din cadrul Comisiei, suntem determinați să susținem legi și măsuri importante pentru a trece mai ușor prin crizele multiple cu care ne confruntăm la nivel global”, a declarat Bota.

Vicepreședinte și la afaceri europene

Domenii de activitate ale acestei comisii sunt bugetul de stat şi execuţia bugetară; bugetul asigurărilor sociale de stat; politica financiară; sistemul de impozite şi taxe, asigurări şi reasigurări; echilibru monetar circulaţia bănească, credite şi sisteme de credite, dobânzi, scont; bursa de valori şi efecte; împrumuturi externe sau garantate ale statului; investiţii din credite bugetare.

Președintele Comisiei pentru buget, finanțe și bănci este Bogdan Huțucă, iar ca vicepreședinți figurează Cosette Chichirău, Maria Horga, Marius Țuțuianu. Secretarii Comisiei sunt Iulius Firczak și Gheorghe Pecingină. Călin Bota avea inițial statut de membru. Acesta este vicepreședinte și la Comisia pentru afaceri europene și figurează în grupurile de prietenie cu parlamentele din Liban, Ucraina și Spania.

Total
20
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Un viitor altfel: FUTURE - cel mai amplu program de orientare în carieră

Articolul următor

Angajații din IT își doresc să lucreze remote și să aibă un program flexibil

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
20
Share