Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vinurile USAMV, promovate în orașele Transilvaniei

Toamna a venit cu o recoltă bogată la stațiunea viticolă a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj.

Instituția a dat startul vânzării de must și de struguri din recolta stațiunii Vinea Apoldia Maior, din localitatea Apoldu de Sus (județul Sibiu), pe baza precomenzilor. Soiurile propuse sunt Sauvignon Blanc, Traminer Roz, Pinot Gris, Muscat Ottonel și Riesling Italian.

De asemenea, USAMV a trecut la vânzarea de must de struguri (nepasteurizat) în Sibiu, pentru producția de vin sau consum din cele cinci soiuri din via Apoldia Maior.

Festival la Miercurea Sibiului

Instituția clujeană va participa cu vinurile de la Apoldia Maior la un festival la Miercurea Sibiului, programat în 1 octombrie. Festivalul va cuprinde demonstrații gastronomice și un concert Pasărea Rock – Mircea Baniciu. USAMV și-a expus vinurile și la târgul cu produse tradiționale al Asociației Meșterilor Populari Clujeni.

Acesta a fost organizat cu ocazia International Sericultural Commission Congress în campusul instituției de la Cluj, alături de demonstrații de olărit și țesut la război, standuri cu decorațiuni, costume populare, mărgele și alte produse specifice, lactate bio și ulei de floarea soarelui presat la rece de la Ferma USAMV de la Cojocna.

În 2020, USAMV a achiziționat podgoria de 65 ha de la Apoldu de Sus, la 28 km de Sibiu, în drumul spre Sebeș, redenumind-o Stațiunea Viticolă Vinea Apoldia Maior. Din soiurile nobile albe cultivate se produc anual 400.000 de litri de vin.

Din producția de struguri 2020 s-au născut 10 vinuri noi  – patru monosepaje / soiuri pure (Sauvignon Blanc, Traminer Roz, Riesling Italian și Pinot Gris) și șase cupaje, împărțite în două colecții: Academicum și Aurum Terras. Din colecția Academicum fac parte Laureatus, Eruditus, Docentus, iar din Aurum Terras – Catanas, Amlas, Secas.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Trencadis va implementa un sistem informatic integrat care va sprijini activitatea de management la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Trencadis va dezvolta sistemul IT al Consiliului Superior al Magistraturii

Articolul următor
Societatea clujeană Construct CDP a propus două variante de edificare a obiectivului, dintre care a fost acceptată cea cu grinzi prefabricate.

Construct CDP începe lucrările la Podul Coposu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share