Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ANL a construit 1.200 de locuințe în Bistrița-Năsăud

Blocul recent inaugurat cuprinde 16 locuinţe pentru tineri, destinate închirierii | Foto: ANL

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), din Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a recepționat, în comuna Bistrița Bârgăului, 16 locuinţe pentru tineri, destinate închirierii.

Locuințele (5 garsoniere și 11 apartamente cu 2 camere) au fost construite pe un regim de înălţime cu trei etaje, valoarea investiției fiind de 4,5 milioane de lei. Gabriel Stanciu, directorul general al ANL, a participat la recepția celor 16 locuințe pentru tineri, din Bistrița Bârgăului.

Până în prezent, în județul Bistrița-Năsăud, ANL a finalizat, în cadrul aceluiași program, 1.264 de unități locative. Acestea sunt situate în localitățile Bistrița (797); Năsăud (58), Beclean (275), Dumitra (12), Maieru (24), Livezile (18), Lunca Ilvei (32), Feldru (32), Prundu Bârgăului (16). Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în 2001.

Tinerii le pot cumpăra după un an de închiriere

Locuințele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia ANL de către autorităţile publice locale. Beneficiarii sunt tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă.

Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii. În prezent, locuințele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an.

Acest demers se face prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale; contractarea de credite ipotecare de la instituții financiare autorizate, inclusiv cu garanția statului; achitarea integrală a preţului final din surse proprii.

Sumele necesare finanțării programului se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul MLDPA, din bugetele locale, precum și din alte surse legal constituite.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Trenul Festivalului SoNoRo Orient Express ajunge în Cluj

Articolul următor

O asociere condusă de UMB va realiza tronsonul cu tuneluri lipsă din autostrada Lugoj – Deva

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share