Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Karpatia Horse Show a ajuns la ediția a șaptea

Karpatia Horse Show revine “pe cai mari" în 2022! Unul dintre cele mai așteptate evenimente de echitație și lifestyle ecvestru din România și sud-estul Europei are loc în acest weekend pe Domeniul Cantacuzino din Florești, Prahova.

Karpatia Horse Show revine “pe cai mari” în 2022. Unul dintre cele mai așteptate evenimente de echitație și lifestyle ecvestru din România și sud-estul Europei are loc în acest weekend pe Domeniul Cantacuzino din Florești, Prahova.

Evenimentul ecvestru Karpatia Horse Show este un adevărat regal, în cadrul căruia călăreți din România și alte colțuri ale lumii, precum și mari maeștri ai atelajelor își vor arăta abilitățile în arta sportului ecvestru. Cea de-a VII-a ediție își întâmpină publicul cu probele de dresaj, cross-country și sărituri obstacole, probele tradiționale ale Concursului Complet Internațional 2 stele, dar și alte activități spectaculoase pentru iubitorii de evenimente ecvestre pe Domeniul Cantacuzino, un loc perfect de reuniune cu întreaga familie, prietenii sau partenerii de business. Despre principalele noutăți din acest an ce țin de extinderea programului în zilele de vineri și sâmbătă ale evenimentului -23 și 24 septembrie – prin includerea de concerte live în continuarea orarelor de concurs – ne-a povestit Irina Bossy-Ghica.

Cât de mult iubiți caii?

Ador caii și sunt perfect de acord cu ideea că acest animal, calul, este «cea mai nobilă cucerire a omului». Toate miturile, legendele, religiile și arta sub toate formele îl glorifică și îl reprezintă atât ca pe un simbol al eleganței, cât și al progresului umanității. Din păcate, însă, în epoca comunistă în care m-am născut nu se putea face călărie decât în cadrul celor două cluburi care aparțineau armatei sau securității. De aceea, sunt cu atât mai satisfăcută să pot încuraja astăzi, pe Domeniul Cantacuzino, un asemenea sport elegant – concursul complet, care, așa cum și numele o indică, este cel mai complet concurs de călărie. Se bazează pe uniunea perfectă dintre cal și călăreț și pune în valoare toate fațetele măiestriei acestuia: atenție și tehnicitate la proba de dresaj, stăpânirea calului la saltul peste obstacolele fixe din proba de cross country, capacitatea de a-l aduce la un salt impecabil la obstacolele mobile, în proba de show jumping.

Credeți că România poate dezvolta sportul ecvestru la nivel de masă?

Echitația nu este un sport de masă. Eventual, cu excepția Marii Britanii, unde călăria este un sport destul de popular și unde se organizează competiții ecvestre de tot soiul chiar și într-un câmp, cu și pentru oamenii din sat. Dar asta nu ne împiedică să avem ambiția de a crește o generație de tineri călăreți de Concurs Complet care să reprezinte România la competițiile internaționale. Cu timpul, sperăm ca aici, la Florești, pe Domeniul Cantacuzino, un adevărat centru ecvestru, să putem forma sportivi de categorie internațională în toate disciplinele ecvestre. Iar pentru aceasta, este necesar în primul rând să atragem publicul la aceste competiții de Concurs Complet pe care le organizăm an de an – suntem la a 7-a ediție – la Karpatia Horse Show.

Cum ați ajuns la alăturarea dintre Domeniul Cantacuzino și Karpatia Horse Show?

Este o alăturare cum nu se poate mai potrivită, aș putea aproape să spun, firească. Ce e mai natural decât practicarea unui sport elegant și nobil în cadrul unui domeniu elegant și nobil pe care autorul său – stră-străbunicul meu George Grigore Cantacuzino – l-a conceput ca pe o chintesență a esteticii și splendorii naturale și arhitecturale? Am avut ocazia să ne asociem cu specialiști în domeniul călăriei. Cred că această asociație trebuie fructificată la maximum pentru a servi drept model pentru evenimente sobre și cu o anumită ținută care ne diferențiază de restul celor care se organizează în alte părți.

Ce așteptări aveți de la ediția din acest an?

Acelasi lucru ca și în ceilalți ani, cu aceeași exigență și dorința de a aduce publicului o altă atmosferă decât cea cu care este obișnuit, și anume perfecționismul, calitatea organizației și a participanților și punerea în valoare a Domeniului Cantacuzino pe care vrem să-l readucem la viață.

Ce vor vedea cei care vor ajunge pe Domeniu în acest weekend?

Bineînțeles, cele trei probe ale concursului complet – dresaj, cross-country și jumping – dar și concursuri de atelaj spectaculoase, precum și un concurs de Working Equitation – o probă mai puțin cunoscută de publicul român, în care se întrec felurite stiluri tradiționale de călărie utilizate în munca agricolă din diferite țări, cu călăreți îmbrăcați în costume tipice. În fine, surpriza pe care am pregătit-o publicului anul acesta este organizarea unor concerte de jazz live seara, după probele de călărie. În această seară vom avea trupa Moonlight Breakfast, iar duminică, pe Alexandra Ușurelu. Vineri ne-am delectat în acorduri de jazz cu Luiza Zan.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primul startup de mâncare gătită pentru câini

Articolul următor

Primul monopost electric dezvoltat cu tehnologie ZF a fost prezentat în România, la Timișoara, în cadrul unui eveniment demonstrativ

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share