Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Țara Silvaniei, inclusă într-un proiect al lui Charley Ottley

Frumusețea Țării Silvaniei va fi promovată în noul sezon al seriei de documentare "Flavours of Romania", realizată de cunoscutul producător și regizor britanic Charlie Ottley.
Ottley și Iancu-Sălăjanu, în timpul filmărilor de la Castrul Roman Porolissum | Foto: Andreea Marton

Frumusețea Țării Silvaniei va fi promovată în noul sezon al seriei de documentare “Flavours of Romania”, realizată de cunoscutul producător și regizor britanic Charlie Ottley.

Acesta s-a aflat pentru câteva zile în Sălaj, unde a descoperit o parte dintre cele mai frumoase și importante obiective turistice din județ. Jurnalistul britanic și echipa sa au poposit la Castrul Roman de la Porolissum, fiind însoțiți de Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean (CJ) Sălaj.

A gustat pălinca de Zalău

“Sunt tare bucuros că Țara Silvaniei a fost inclusă în itinerarul lui Charley Ottley și că unele atracții turistice din județul nostru vor fi promovate prin intermediul celebrului documentar TV dedicat culturii, gastronomiei și frumuseții naturale a României.

A gustat din pălinca de Sălaj, a savurat preparatele slovace de la Făgetu, a descoperit tradițiile satului românesc la Muzeul de Artă Populară Ligia Alexandra Bodea de la Iaz, a fost fascinat de complexitatea și istoria Castrului Roman de la Porolissum.

Deși a vizitat doar câteva obiective, și-a dat seama de potențialul turistic imens al acestor locuri și de valoroasa moștenire culturală și istorică a județului. Ne-a promis că va reveni pe meleagurile noastre, pentru ca împreună cu alți specialiști din domeniu să creăm un proiect de promovare a Sălajului în țară și peste hotare”, spune șeful CJ Sălaj.

Via Transilvanica apare în documentar

Ottley este și ambasador al rutei Via Transilvanica, traseu turistic pe care îl va descrie în același documentar. Sezonul doi din “Flavours of Romania” este o producție Netflix care explorează România și o arată așa cum este: diversă, surprinzătoare și fermecătoare. Via Transilvanica va apărea în al patrulea episod din seria doi, cel despre Oltenia.

Charlie Ottley a filmat patru documentare și lucrează la alte trei producții de televiziune prin care vrea să arate lumii întregi ce tezaur de experiențe și locuri frumoase ascunde România. Celebrul jurnalist este de peste 10 ani în România și a ales să se mute în Transilvania. Ottley a realizat seriile de documentare de succes „Wild Carpathia” şi „Flavours of Romania” care au pus ţara noastră pe harta turistică a lumii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Parc fotovoltaicBraşov

Consiliul Județean Timiș vrea să ridice un parc fotovoltaic, pe trei hectare

Articolul următor
Asociația Business Service Leaders în România (ABSL) a organizat workshop-ul „Cum definim succesul unei companii astăzi – reinventarea practicilor de muncă”, la care au participat 100 de specialiști din industria locală a serviciilor de business (ISB).

Crește rata plecărilor din serviciile de business la Cluj. Ce soluții au angajatorii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share