Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Țara Silvaniei, inclusă într-un proiect al lui Charley Ottley

Frumusețea Țării Silvaniei va fi promovată în noul sezon al seriei de documentare "Flavours of Romania", realizată de cunoscutul producător și regizor britanic Charlie Ottley.
Ottley și Iancu-Sălăjanu, în timpul filmărilor de la Castrul Roman Porolissum | Foto: Andreea Marton

Frumusețea Țării Silvaniei va fi promovată în noul sezon al seriei de documentare “Flavours of Romania”, realizată de cunoscutul producător și regizor britanic Charlie Ottley.

Acesta s-a aflat pentru câteva zile în Sălaj, unde a descoperit o parte dintre cele mai frumoase și importante obiective turistice din județ. Jurnalistul britanic și echipa sa au poposit la Castrul Roman de la Porolissum, fiind însoțiți de Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean (CJ) Sălaj.

A gustat pălinca de Zalău

“Sunt tare bucuros că Țara Silvaniei a fost inclusă în itinerarul lui Charley Ottley și că unele atracții turistice din județul nostru vor fi promovate prin intermediul celebrului documentar TV dedicat culturii, gastronomiei și frumuseții naturale a României.

A gustat din pălinca de Sălaj, a savurat preparatele slovace de la Făgetu, a descoperit tradițiile satului românesc la Muzeul de Artă Populară Ligia Alexandra Bodea de la Iaz, a fost fascinat de complexitatea și istoria Castrului Roman de la Porolissum.

Deși a vizitat doar câteva obiective, și-a dat seama de potențialul turistic imens al acestor locuri și de valoroasa moștenire culturală și istorică a județului. Ne-a promis că va reveni pe meleagurile noastre, pentru ca împreună cu alți specialiști din domeniu să creăm un proiect de promovare a Sălajului în țară și peste hotare”, spune șeful CJ Sălaj.

Via Transilvanica apare în documentar

Ottley este și ambasador al rutei Via Transilvanica, traseu turistic pe care îl va descrie în același documentar. Sezonul doi din “Flavours of Romania” este o producție Netflix care explorează România și o arată așa cum este: diversă, surprinzătoare și fermecătoare. Via Transilvanica va apărea în al patrulea episod din seria doi, cel despre Oltenia.

Charlie Ottley a filmat patru documentare și lucrează la alte trei producții de televiziune prin care vrea să arate lumii întregi ce tezaur de experiențe și locuri frumoase ascunde România. Celebrul jurnalist este de peste 10 ani în România și a ales să se mute în Transilvania. Ottley a realizat seriile de documentare de succes „Wild Carpathia” şi „Flavours of Romania” care au pus ţara noastră pe harta turistică a lumii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Rețeaua de bricolaj Brick România va instala sisteme de captare a energiei solare pe magazinele sale din Oradea, Satu Mare, Brașov, Cluj.

Consiliul Județean Timiș vrea să ridice un parc fotovoltaic, pe trei hectare

Articolul următor
Asociația Business Service Leaders în România (ABSL) a organizat workshop-ul „Cum definim succesul unei companii astăzi – reinventarea practicilor de muncă”, la care au participat 100 de specialiști din industria locală a serviciilor de business (ISB).

Crește rata plecărilor din serviciile de business la Cluj. Ce soluții au angajatorii

Citește și:
În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului.
Citeste mai mult

A început Iulius Christmas Market

Bucurie și magie sunt cuvintele care descriu cel mai bine luna decembrie, iar aceste stări au pus stăpânire…
Citeste mai mult

ROMGAZ, investiție de 300.000 lei la ASE

În cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti (ASE), a fost inaugurat Amfiteatrul ROMGAZ, un proiect al Asociației Studenților…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share