Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

AROBS își dorește câte o achiziție pe trimestru

AROBS Transilvania Software Cluj a raportat venituri operaționale la nivel consolidat de 128 de milioane de lei, în primul semestru al anului, o creștere cu 34% față de aceeași perioadă din 2021.
Voicu Oprean și-a propus să ducă firma pe Piața Principală a BVB anul viitor

Cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București (BVB) își va continua strategia de dezvoltare prin semnarea unei noi tranzacții la fiecare trimestru.

AROBS Transilvania Software Cluj a raportat venituri operaționale la nivel consolidat de 128 de milioane de lei, în primul semestru al anului, o creștere cu 34% față de aceeași perioadă din 2021. Afacerile au ajuns la 126 milioane (+35%), iar profitul net consolidat, la 28,8 milioane (+9%).

„Rezultatele aferente primul semestru din 2022 reprezintă o confirmare a strategiei noastre de dezvoltare, organică și prin integrarea de noi companii care pot aduce valoare la nivelul grupului. Creșterea cifrei de afaceri în primele șase luni se datorează contractării de noi clienți în zona de furnizare de produse, a creșterii numărului de proiecte în zona de servicii și a echipelor de dezvoltatori software.

O contribuție favorabilă la majorarea afacerilor a avut-o și extinderea colaborării cu clienții existenți, inovarea continuă și dezvoltarea de noi soluții și servicii. În 2022, ne-am axat pe avansarea prezenței pe piața globală de furnizare de servicii în domenii precum automotive, embedded, travel technology, medical, farma.

Cele trei firme achiziționate după plasamentul privat – Berg Software, Enea SDS (acum AROBS Engineering), Nordlogic, ne consolidează expertiza pe tehnologia embedded (dispozitive medicale, aerospațial și maritim) și soluții enterprise în zona DACH (Germania, Austria, Elveția) și SUA. Rezultatele financiare ale AROBS Engineering și Nordlogic vor fi incluse în raportările de final de 2022” a declarat Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS.

Trece la nivelul bursier superior în 2023

Procesul de integrare în grupul AROBS este bazat pe coagularea similitudinilor de cultură organizațională, autonomia decizională a echipelor de management cu parcurs excepțional în linie de performanță, dezvoltarea echipelor de specialiști.

Compania va continua strategia de dezvoltare prin achiziții în același ritm cu care i-a obișnuit până acu, pe investitorii de la BVB: semnarea unei noi tranzacții la fiecare trimestru.

„Ne menținem obiectivul de trecere pe Piața Principală a BVB, după finalizarea auditului consolidat IFRS pentru anii 2020-2022. Estimăm că transferul va avea loc în prima jumătate a anului 2023, dacă și condițiile de piață vor fi favorabile.

O altă direcție pe care vrem să o continuăm este procesul de răscumpărare a acțiunilor din piață, pentru implementarea Stock Option Plan, programul nostru de recompensare a performanței și de creare a unei relații de parteneriat în dezvoltarea businessului, pentru colegii noștri, cea mai valoroasă resursă a companiei,” a adăugat Oprean.

Digitalizarea, practicată la scară largă

Diviziile și companiile din grup au continuat creșterea pe piață, prin atragerea de noi clienți și stabilizarea pe piața românească. O oportunitate pentru aceste produse este faptul că managerii afacerilor de top pun din ce în ce mai mult accent pe importanța digitalizării, a eficientizării proceselor de afaceri, a eliminării risipei.

Tendințele spre care clienții grupului se îndreaptă sunt soluțiile big data, inteligența artificială, shared knowledge și Solution as a Service. AROBS este listată pe piața AeRO a BVB din 2021. Compania are o capitalizare de piață de 763 de milioane de lei. AROBS Transilvania Software furnizează servicii și soluții software în diverse industrii, cu 70 de parteneri din cadrul diviziei Software Services prezenți în Europa și America.

10.000 de clienți din Europa și Asia folosesc produsele software ale companiei. AROBS este prezentă în 11 locații din România și 8 din străinătate, iar 950 de specialiști și colaboratori ai companiei construiesc soluțiile viitorului pentru Automotive, Embedded, Life Sciences, Travel, IoT, Fintech și Enterprise.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Azomureș. Între criză și tranziție, energetică  

Articolul următor
Iulius Parc

Street FOOD Festival revine în Iulius Parc

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share