Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Centura Dejului, dorită pe fonduri europene

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest

Programul Operațional Regional (POR) 2021-2027 este sursa de finanțare propusă pentru șoseaua de ocolire a municipiului clujean.

Consiliul Județean (CJ) Cluj va dezbate, în ședința sa ordinară din 29 septembrie, proiectul de hotărâre privind aprobarea unui acord de parteneriat cu Dejul, în vederea implementării variantei ocolitoare, de legătură între străzile 1 Mai (DN 1C) și Bistriței.

„Instituția noastră este singura eligibilă, în calitate de lider de parteneriat, să acceseze fonduri europene pentru finanțarea acestei investiții vitale pentru Dej.

Am hotărât să ne asociem cu Primăria Dej pentru a demara, în regim de urgență, etapele de proiectare în vederea accesării finanțării nerambursabile”, a spus președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Finanțare propusă pe POR

Forul județean a identificat, ca posibilă sursă de finanțare nerambursabilă a acestui proiect de infrastructură, POR 2021-2027. Conform acordului de parteneriat, CJ va pregăti proiectul și îl va depune pentru finanțare prin aplicația MySMIS, gestionată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

În acest timp, Primăria Dej va realiza studiul de fezabilitate și celelalte documentații tehnico-economice pentru varianta ocolitoare, respectiv va pune la dispoziție terenul necesar demarării investiției.

Centura ocolitoare a Dejului (1,7 km), a fost desemnată de către Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest drept proiect strategic de importanță majoră pentru următoarea perioadă de programare, 2021-2027.

Drum de Bistrița, folosit pentru ocolire

Investiția este menită să contribuie la îmbunătățirea nivelului de trai al locuitorilor din Dej și la eliminarea ambuteiajelor care se produc periodic la traversarea podului peste râul Someș.

În vară, CJ anunța că DJ 172F,  care asigură legătura dintre Cluj și Bistrița-Năsăud, prin comuna Mica, va servi ca o variantă de ocolire pentru Dej. CJ a demarat, în regim de primă urgență, lucrările de refacere ce vizau asfaltarea unui sector de 10 km. Valoarea lucrărilor este de 6,3 milioane de lei, bani asigurați din fonduri guvernamentale pentru situații de urgență.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Air Connect va efectua zboruri regulate interne, luni și vineri, pe traseul Baia Mare – București, între AIM și Aeroportul Internațional Henri Coandă (AIHC).

Air Connect își începe activitatea în Maramureș

Articolul următor

Ben Laidler: Porsche este gata să sfideze piețele, dar cel mai mare test urmează să vină

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share