Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Air Connect își începe activitatea în Maramureș

Air Connect va efectua zboruri regulate interne, luni și vineri, pe traseul Baia Mare – București, între AIM și Aeroportul Internațional Henri Coandă (AIHC).
Noua companie aeriană va avea plecări din Maramureș și Cluj | Foto: Air Connect

Operatorul autohton privat românesc debutează, de luna viitoare, pe Aeroportul Internațional Maramureș (AIM).

Air Connect va efectua zboruri regulate interne, luni și vineri, pe traseul Baia Mare – București, între AIM și Aeroportul Internațional Henri Coandă. Costul biletelor va începe de la 38 de euro pe segment, potrivit conducerii AIM.

AIM va beneficia de un terminal nou, de 23 de milioane de euro, proiectat pentru o capacitate de 450 pasageri/oră. Proiectul a fost depus pe finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Noul terminal va avea o suprafață desfășurată de 12.209 mp. Termenul de finalizare a obiectivului este de doi ani. Proiectul se ridică la 138 de milioane de lei, inclusiv taxa pe valoarea adăugată.

Își extind operațiunile la Cluj

La Cluj-Napoca, Air Connect va începe, din 15 octombrie, zboruri regulate de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu (AIAIC), spre Budapesta, cu aeronave de tip ATR 72-600, având două frecvențe pe săptămână.

Air Connect este o nouă companie înființată în România de către investitori privați, din dorința de a deservi piața regională din zonă. Compania a început operarea în august 2022, oferind zboruri interne în România, conectând aeroporturile regionale cu hub-urile din proximitate și zboruri de vacanță (charter) direct din aeroporturile regionale.

Din 2023, Air Connect îşi va extinde operaţiunile pe AIAIC şi va opera, în perioada 22 iunie – 17 septembrie 2023, zboruri inclusiv spre Constanţa, cu două frecvenţe săptămânale, joi şi duminică. AIAIC are 60 de destinații regulate spre 19 de țări din Europa și Orientul Mijlociu, precum și 7 zboruri charter spre destinații turistice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Predare de ștafetă la vârful companiei Azomureș

Articolul următor
Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest

Centura Dejului, dorită pe fonduri europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share