Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Emil Boc, ales președinte în cadrul Comitetului European al Regiunilor

Primarul Clujului a devenit noul președinte al Comisiei pentru politica de coeziune teritorială și bugetul UE (COTER) din Comitetul European al Regiunilor (CoR)
Primarul Clujului a preluat mandatul de președinte de la Nathalie Sarrabezolles

Primarul Clujului a devenit noul președinte al Comisiei pentru politica de coeziune teritorială și bugetul UE (COTER) din Comitetul European al Regiunilor (CoR) de la Bruxelles.

Mandatului lui Emil Boc în fruntea Comisiei COTER este de 2 ani și jumătate. Această comisie urmărește îndeaproape cadrul financiar multianual și bugetul UE, precum și politica în domeniul transporturilor, dezvoltarea teritorială, cooperarea transfrontalieră, amenajarea teritoriului și chestiunile urbane.

„În calitate de președinte al COTER, una dintre cele mai importante priorități este să mă asigur că vom avea o implementare eficientă, durabilă și calitativă a actualelor programe de coeziune și o politică de coeziune puternică în viitor. Vom dedica foarte multă atenție viitoarelor dezbateri pe acest subiect.

Mă voi întâlni, în curând, cu comisarul UE pentru politica de coeziune și reforme, Elisa Ferreira, pentru a discuta despre planul nostru de acțiune comun: trebuie să lucrăm îndeaproape cu Comisia Europeană pentru a oferi sprijinul necesar autorităților locale și regionale și pentru a accelera implementarea proiectelor”, a spus Boc.

Al doilea președinte român, după Alin Nica

“Vreau să mă asigur că activitatea noastră din comisia COTER are un impact real în teritoriile noastre și că nicio regiune nu este lăsată în urmă, indiferent de dimensiune, provocări demografice sau geografice. Trebuie să lucrăm împreună cu toate instituțiile UE și să ne asigurăm că vocea orașelor, a regiunilor și a cetățenilor noștri este auzită.

Coeziunea nu este o tehnicalitate, ci un principiu politic, este adezivul care menține Europa unită. Viitorul democratic al Europei depinde de viitorul politicii de coeziune. În aceste momente dificile avem nevoie în special de coeziune și solidaritate pentru a putea răspunde corect și eficient la nevoile cetățenilor noștri”, a spus edilul clujean.

Pentru a doua oară în istoria CoR, cu sediul la Bruxelles, un român a fost ales în funcția de președinte al unei comisii. În perioada 2010-2012, Alin Nica – actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, a mai deținut funcția de președinte al Comisiei pentru educație, tineret, cultură și cercetare din cadrul CoR. Boc a preluat mandatul de la Nathalie Sarrabezolles din Franța.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Liceul Tehnologic Regele Ferdinand I din Timișoara a fost dotat cu echipamente și mobilier în valoare de 15.000 de euro

Articolul următor
Boa constrictor, pitoni regali şi cameleoni cu un colorit de excepție, într-o expoziţie exotică de reptile, la Iulius Mall Cluj

Expoziție exotică de reptile în Iulius Mall

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share