Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Drumul Nordului, cel mai important proiect european din Sighet

Caravana Regio a poposit în Sighetu Marmației, unde au fost prezentate proiectele de succes derulate prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 în județul Maramureș.
Diriguitorii regionali ai fondurilor europene au prezentat principalele proiecte din zonă | Foto: ADRNV

Principalele proiecte cu finanțare europeană din municipiul maramureșean sunt Drumul Nordului, extinderea Laguna Serv și reabilitarea lăcașelor de cult din zonă.

Caravana Regio a poposit în Sighetu Marmației. Aici au fost prezentate proiectele de succes derulate prin Programul Operațional Regional (POR) Regio 2014-2020 în județ. Printre invitați s-au numărat conducerea municipiului, experți și beneficiari ai Fondului European de Dezvoltare Regională (FEDR).

Consiliul Județean (CJ) Maramureș a fost reprezentat, la evenimentul Regio, de vicepreședintele Radu Trufan și de echipa coordonată de managerul de proiect Cristian Chendea. Printre proiectele de succes prezentate s-au numărat reabilitarea Drumului Nordului, etapa I – beneficiar CJ Maramureș, extinderea și diversificarea activității de producție în cadrul societății Laguna Serv.

Alte proiecte importante amintite au fost restaurarea, consolidarea și punerea în valoare a bisericii de lemn Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril – satul Plopiș, monument UNESCO; Palatul Cultural din Sighetu Marmației, cu destinația Centrul Pastoral-Cultural Sfântul Iosif Mărturisitorul.

Caravana Regio a poposit în Sighetu Marmației, unde au fost prezentate proiectele de succes derulate prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 în județul Maramureș.   

Mai multe proiecte în viitorul exercițiu financiar

”CJ Maramureș își dorește ca în exercițiul financiar 2021-2027 să fie partener în cât mai multe proiecte care să beneficieze de oportunitatea de absorbție a fondurilor europene pentru dezvoltarea Maramureșului, de la infrastructură până la turism. Finalizarea proiectului de reabilitare a Drumului Nordului a fost o adevărată provocare, care a adus plusvaloare județului”, a subliniat vicepreședintele Radu Trufan.

Chendea a punctat faptul că reabilitarea Drumului Nordului a atras 191 milioane de lei din FEDR, iar valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional a fost de 29 milioane.

 

Lucrări finalizate de ARL Cluj

Aici s-au reabilitat trei sectoare de drum aferente lotului I: s-a modernizat infrastructura rutieră și de semnalizare, fiind construite trotuare și trasee pietonale. În cadrul proiectului au fost reabilitate stații și alveole aferente transportului public și au fost montate benzi rezonatoare și parapete de protecție.

Reabilitatea Drumului Nordului a fost finalizată de către societatea de construcții Antrepriza de Reparații Lucrări (ARL) Cluj. Drumul Nordului urmează traseul lot I, limită de județ Sălaj dinspre Cehu Silvaniei – Ariniș – Gârdani – Fărcașa – Ardusat – Hideaga – limită de județ Satu Mare înspre Borlești, lot II: Șomcuta Mare – Remetea Chioarului – Coaș – Copalnic Mănăștur – Șurdești.

Total
11
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Platformă digitală pentru reducerea birocrației, lansată de Primăria Oradea

Articolul următor
Cea mai importantă se referă la construirea unei fabrici de produse ceramice speciale, anunțată la aniversarea a 53 de ani de la înființare.

Cemacon ridică o fabrică de produse ceramice speciale

Citește și:
În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului.
Citeste mai mult

A început Iulius Christmas Market

Bucurie și magie sunt cuvintele care descriu cel mai bine luna decembrie, iar aceste stări au pus stăpânire…
Citeste mai mult

ROMGAZ, investiție de 300.000 lei la ASE

În cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti (ASE), a fost inaugurat Amfiteatrul ROMGAZ, un proiect al Asociației Studenților…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
11
Share