Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fondatorul grupului Cento ridică un hotel în mijlocul Zalăului

Hotelul inițiat de Ștefan Fagarași va fi ridicat în centrul municipiului Zalău, lângă platoul de marmură, pe scheletul vechii clădiri a Poștei Române

Proprietarul companiilor din grupul Cento a decis să investească într-o unitate de cazare în reședința de județ a Sălajului.

Hotelul inițiat de Ștefan Fagarasi va fi construit în centrul municipiului Zalău, lângă platoul de marmură, pe scheletul vechii clădiri a Poștei Române, conform Sălajul Liber. Fagarasi a declarat se lucrează la această investiție, fără a se cunoaște orizontul de finalizare, deoarece lucrările depind foarte mult de stadiul șantierului de la platoul de marmură (foto).

Valoarea investiției este una confidențială, având în vedere și prețurile în creștere. Hotelul va fi unul de lux, de cel puțin 4*, a precizat antreprenorul. Cei cazați vor avea mai multe facilități, inclusiv un centru spa.

„Nu știu de unde au apărut zvonuri că va fi Ramada, Hilton sau altele nume. Va fi un hotel de 4-5*, cu facilități numeroase doar pentru cei cazați. Nu facem un centru spa unde vine toată lumea din exterior. Va fi un hotel, vom vedea când îl terminăm, depinde și de lucrările la platoul din față”, a spus Fagarasi.

Afacerea de transport s-a redresat anul trecut

Principalele companii din grup sunt Tur Cento Trans Bădăcin (afaceri anuale de 85 de milioane de lei) și Cento Service Zalău (14 milioane), prima, deținută integral de Fagarasi, iar a doua, în asociere cu Sorin Cîmpan și Silviu Borbe (fiecare cu câte 5%). Din grup mai fac parte Cento Oil și Cento Training.

Operatorul de transport din Bădăcin și-a crescut afacerile anuale de la 85 la 89 de milioane lei în 2021, profitul net a urcat, de la 7 la 9,1 milioane lei, iar numărul de angajați, de la 179 la 182, după descreșterile din 2020. Grupul Cento deține o fabrică de microbuze în Zalău, printr-o investiție de 5 milioane de euro, care include teren, construcție, echipări.

Total
0
Shares
1 comment
  1. Intr-un km 2 sunt 4 hoteluri….oare de ce nu recondiționez Hotel Porolisum…chiar nu i vad rostul
    O investiție pt viitor ar fi fost achiziționarea clădirii pt SC Simion Barnutiu, ca și asa învață copii în bărăci……investiție de 2,50 lei…Păcat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Centru de radiologie intervențională, cu sistem angio CT unic în România, la Oradea

Articolul următor
Banca Națională a României (BNR) își va deschide porțile pentru publicul larg, în 7 octombrie, intervalul 10:00-16:00, în cadrul evenimentelor organizate de municipalitate cu ocazia „Zilelor Clujului.

Banca Națională a României își deschide porțile de Zilele Clujului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share