Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Laborator al viitorului, lansat de Tenaris în Sălaj

Laboratorul The Space of the Future se bazează pe experimente și investigare | Foto: Tenaris

Producătorul de țevi din municipiul Zalău a finanțat un proiect de creare a unei structuri educative.

“Participăm cu STEM-tuziasm la lansarea laboratorului ”The Space of the Future” în cadrul Grădiniței cu program prelungit nr. 1 din Zalău. Ca parte din programul “Școală după școală – bune practici pentru comunitate”, desfășurat și finanțat de TenarisSilcotub, grădinița are parte de un curriculum “STEM – Nevoile plantelor și animalelor”, gândit și adaptat pentru copii.

Cadrele didactice au fost instruite în ceea ce privește experimentele din curriculum, elementele de disciplină pozitivă și de învățare bazate pe investigare, pentru ca experiența celor mici să fie utilă și practică. La TenarisSilcotub susținem mereu implicarea în comunitate și de aceea ne bucurăm că am putut contribui la dotarea acestui laborator”, a motivat conducerea companiei.

Participăm cu STEMtuziasm la lansarea laboratorului ”The space of the future” în cadrul Grădiniței cu program prelungit nr. 1 din Zalău.

“Prelungire” a Școlii de Vară

În sezonul cald, producătorul a inițiat prima sesiune a Școlii de Vară. Proiectul finanțat de TenarisSilcotub a fost implementat în parteneriat cu Fundația Noi Orizonturi. 112 elevi de școală primară au descoperit prin experimente concrete lucruri despre lumea care ne înconjoară.

Grupele Școlii de Vară au fost coordonate de o echipă de 15 lideri din învățământul primar, cu experiență în învățarea prin experimentare și STEM.

TenarisSilcotub este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în industriile energiei, mecanică și auto. În România, grupul Tenaris are unități de producție la Zalău, Călărași, Câmpina, cu 1.700 de angajați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
La lucrările AAR participă reprezentanți ai Autorității Aeronautice Civile Române, Romatsa, Ministerului Transporturilor, parteneri ai Aeroportului Iași – Strabag și Lagardere Travel Retail.

Aeroporturile din România se pregătesc să intre în Schengen

Articolul următor

Atelier September Furniture deschide un showroom de mobilă în Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share