Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

RO-Verde și Proiect Construct revitalizează Parcul Farmec

Scopul este ca zona verde de lângă fabrica de cosmetice Farmec să corespundă cerințelor utilizatorilor de toate vârstele.

Pe o suprafață de 3.152 mp, proiectul vizează reabilitarea și modernizarea parcului de pe str. București, cartierul Mărăști, din Cluj-Napoca.

Scopul este ca zona verde de lângă fabrica de cosmetice Farmec să corespundă cerințelor utilizatorilor de toate vârstele. În cadrul proiectului sunt prevăzute funcțiuni tipice unui parc de cartier.

Acestea sunt zonă de activități sportive cu echipamente de fitness, zonă cu mese de șah (trei ansambluri), zonă cu mese de tenis de masă și două zone de joacă pentru copii realizate din materiale durabile.

Zona verde va fi regenerată iar vegetația existentă revitalizată, fiind prevăzută plantarea a 30 de arbori și 100 arbuști noi. De asemenea, se vor planta plante perene și va fi amplasat gazon pe o suprafață de 2350 mp.

Municipalitatea clujeană urmărește păstrarea intactă a biodiversității Canalului Morii (1.232 mp): “Cadrul natural este tratat cu mare atenție în procesul de amenajare a zonelor verzi de recreere”.

Legătura dintre zonele parcului va fi realizată prin intermediul a două podețe destinate pietonilor, placate cu elemente din lemn, ce vor facilita trecerea peste Canalul Morii.

Scopul este ca zona verde de lângă fabrica de cosmetice Farmec să corespundă cerințelor utilizatorilor de toate vârstele.

Dotările din cadrul proiectului de la Farmec

  • rastel pentru biciclete de 13 m lungime, racordat la rețeaua de curent electric
  • fântână pavimentală cu 16 jeturi, cu iluminare led, sistem de reciclare a apei
  • mobilier urban modern și adaptat persoanelor cu dizabilități
  • iluminat public cu led
  • sistem de irigație prin aspersiune
  • sistem de supraveghere video
  • toaletă cu sistem de autocurățare

Executantul lucrărilor este asocierea RO-Verde Landscaping (Ilfov) – Proiect Construct Regiunea Transilvania (Bihor). Proiectarea și execuția modernizării Parcului Farmec sunt estimate la 1,8 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Banca Națională a României (BNR) își va deschide porțile pentru publicul larg, în 7 octombrie, intervalul 10:00-16:00, în cadrul evenimentelor organizate de municipalitate cu ocazia „Zilelor Clujului.

Banca Națională a României își deschide porțile de Zilele Clujului

Articolul următor
La lucrările AAR participă reprezentanți ai Autorității Aeronautice Civile Române, Romatsa, Ministerului Transporturilor, parteneri ai Aeroportului Iași – Strabag și Lagardere Travel Retail.

Aeroporturile din România se pregătesc să intre în Schengen

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share