Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Compania germană Dräxlmaier a deschis la fabrica din Timișoara un atelier școală în valoare de 1,2 milioane de euro, destinat elevilor care învață în sistem dual

Draxelmaier, Timisoara, joi 6 octombrie 2022 , Sebastian Tataru / SEBATATARU.RO

Fabrica din Timișoara a companiei germană Dräxlmaier găzduiește din acest an un nou atelier școală. Prin intermediul acestuia, societatea a dus sistemul de învățămând tehnic în sistem dual la un alt nivel, alegând să aducă elevii la studiu chiar în unitatea de producție, unde beneficiază de material didactic de cel mai înalt nivel în loc să specializeze tinerii la sediul liceelor. Pentru atelierul ultramodern de școală profesională, societatea a investit 1,2 milioane de euro.

Compania germană Dräxlmaier a investit în renovarea și echiparea atelierului cu tehnologie de ultimă generație necesară dezvoltării elevilor.

Noul atelier școală la Timișoara a fost inaugurat oficial joi, find destinat cursurilor de teorie aplicată pentru elevii Liceul Tehnologic Energetic “Regele Ferdinand I”, care studiază în cadrul programului de educație profesională duală susținut de companie. Valoare investiției este de 1,2 milioane de euro. Atelierul are o suprafață de 500 de mp, iar elevii au posibilitatea să transpună teoria în practică, folosind un robot de ultimă generație, o imprimantă 3D, precum și stații electropneumatice și electrice moderne.

Programul de educație profesională susținut de compania amintită, în cadrul Liceul Tehnologic Energetic “Regele Ferdinand I”, a demarat în anul 2014. Elevii pot opta pentru specializarea de electromecanică și mecanici întreținere echipamente hidraulice și pneumatice, precum și operatori mașini cu comandă numerică. A zecea generație de boboci a început clasa a IX-a în acest an școlar astfel, peste 50 de elevi studiază azi în cadrul acestui program.

Atelierul inaugurat este unul dintre cele mai moderne din România și oferă elevilor condiții excelente pentru completarea studiilor. Tinerii care studiază în cadrul acestui program au avantajul de a se dezvolta împreună cu noi și de a cunoaște în detaliu activitatea companiei. Unii dintre absolvenții de anii trecuți lucrează pe linii de producție moderne unde realizăm sisteme de baterii de înaltă tensiune și componente electronice”, a declarat Alexander Schubel, Plant Manager în cadrul fabricii din Timișoara a companiei germane.

La eveniment a participat și Barbara Gerber, Coordonatorul Departamentului de Formare Profesională al Dräxlmaier Group.

Scopul nostru este să oferim elevilor care studiază alături de companie șansa unor programe care să le asigure cunoștințele și deprinderile necesare unei cariere. La Timișoara au toate condițiile să se dezvolte profesional. Ne-am implicat în dezvoltarea programului de școală profesională încă din 2012, de la prima inițiativă de acest tip în România și am pus bazele unor parteneriate puternice cu școlile și cu comunitățile locale”, a afirmat Barbara Gerber.

Prezentă la eveniment, Aura Danielescu, Inspector Școlar General, s-a declarat încântată de condițiile și perspectivele oferite copiilor în cadrul unui astfel de atelier. “Este o investiție importantă realizată în atelierul școală și în noile generații de elevi. Asigurarea specialiștilor de mâine este extrem de importantă. Ei acumulează încă din timpul școlii experiența și calificarea necesare obținerii unui loc de muncă”, a declarat la inaugurare Aura Danielescu.

Dräxlmaier Group susține programe de educație profesională prin colaborări durabile cu licee din toate orașele în care își mai desfășoară activitatea: Pitești, Timișoara, Hunedoara și Brașov.

Total
48
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tranzacție de mari dimensiuni pe piața betonului din România. Societatea timișoreană General Beton a fost preluată de Holcim România

Articolul următor

Centenarul încoronării și prima ediție post-pandemie a Oradea FestiFall

Citește și:
În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului.
Citeste mai mult

A început Iulius Christmas Market

Bucurie și magie sunt cuvintele care descriu cel mai bine luna decembrie, iar aceste stări au pus stăpânire…
Citeste mai mult

ROMGAZ, investiție de 300.000 lei la ASE

În cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti (ASE), a fost inaugurat Amfiteatrul ROMGAZ, un proiect al Asociației Studenților…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
48
Share