Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Touristica revine la Cluj, după pandemie

Touristica, eveniment cu tradiție în industria de turism de la nivel național, se va derula în perioada 25-27 noiembrie.

Târgul de turism va fi organizat din nou în acest an, la complexul comercial Vivo Cluj, după o perioadă de pauză cauzată de pandemie.

Touristica, eveniment cu tradiție în industria de turism de la nivel național, se va derula în perioada 25-27 noiembrie. Târgul reunește importante agenții de turism și tour operatori care vin în întâmpinarea vizitatorilor cu oferte și pachete atractive pentru sezonul de iarnă 2022 și cu propuneri pentru 2023.

Touristica se desfășoară în două ediții pe an, una de vară și alta de iarnă, oferind posibilitatea experţilor din domeniu, de a prezenta, promova şi vinde cât mai multe vacanţe, într-un cadru informal și plăcut.

„La începutul anului, până la escaladarea situației geopolitice – războiul din Ucraina – solicitările în domeniu s-au ridicat sau chiar au depășit nivelul similar din 2019. După un martie mai slab, trendul ascendent și-a revenit ajungând să discutăm de o revigorare a solicitărilor de vacanțe.

Noi am avut o dublare a cifrei de afaceri și a numărului de turiști comparativ cu perioada similară a anului trecut”, a declarat Cosmin Cismaș, Business Development Manager al agenției Destine Holidays.

La Touristica, vizitatorii vor putea discuta cu tour operatori, agenții de turism, reprezentanți ai unităților de cazare. Pentru segmentul comercial, târgul înseamnă oportunitatea de a oferi spre vânzare pachetele early booking, iar pentru cei interesați acest lucru atrage reduceri de până la 35%. Târgul poate fi vizitat de vineri până duminică, între orele 10:00 și 22:00, cu acces gratuit.

Topul destinațiilor alese

  • S-a păstrat interesul către destinațiile charter tradiționale (Turcia, Grecia, Egipt), Bulgaria individual și litoralul românesc. În 2022 și-au revenit produsele de tip circuite, dar și city break-urile.
  • Dacă în 2021 „vedeta” a fost Egiptul datorită lipsei restricțiilor de călătorie, anul acesta Turcia a revenit pe prima poziție în preferințele destinațiilor de tip charter. Grecia a mers foarte bine, la fel și Egiptul chiar dacă s-a clasat pe locul 3 în topul preferințelor românilor.
  • Pe plan intern au crescut mult turismul balnear și de munte. Litoralul românesc rămâne principala destinație vara, la fel Delta Dunării. Au apărut și s-au dezvoltat noi unități de cazare la standarde înalte de calitate. Oamenii călătoresc mai des, vizitează mai des anumite obiective autohtone.
  • În ceea ce privește momentul achiziționării vacanțelor, în 2022 au revenit ofertele de early booking, decizia de cumpărare revenind la nivelul anului 2019. S-au achiziționat vacanțe încă din ianuarie pentru vară. Este o schimbare majoră față de 2021, când decizia de cumpărare se lua cu 21-30 de zile înainte de începerea sejurului.
  • Sunt căutate și ofertele de last minute. Anul acesta, Destine Holidays a introdus oferte de tip flash sales (reduceri mari în orice dată din sezon, dar cu o perioadă limitată de promovare și rezervare).

Sursa: Touristica

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Stufărișurile de la Sic 109D

Drum mai bun spre Delta Ardealului și Lacul Știucilor

Articolul următor

Firmele bihorene Recmotor PPD și Multimotor Diesel, la SAB 2022

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share