Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

142 de elevi și 107 profesori coordonatori au fost premiați de Ziua Orașului Oradea

Excelența școlară a fost premiată miercuri, 12 octombrie, de Primăria Oradea, într-un cadru festiv prilejuit de Ziua Orașului.

Astfel, 142 de elevi și 107 profesori coordonatori au fost felicitați și premiați pentru rezultatele școlare deosebite obținute în anul școlar 2021 – 2022. Au fost recompensate rezultatele la competițiile internaționale, competițiile naționale organizate de Ministerul Educației (premiul I, II, III și mențiune), dar și mediile de zece la evaluarea națională și bacalaureat. Primarul Florin Birta a înmânat tuturor elevilor și profesorilor coordonatori o diplomă de excelență din partea administrației locale.

„Cred că sunt momente importante pe care trebuie să le marcăm solemn, să avem recunoștință față de înaintașii noștri care au fost adevărați patrioți și care au lăsat o istorie de care azi ne bucurăm și vremuri bune pe care azi le trăim. Cred că toate aceste lucruri nu se puteau întâmpla fără o pregătire de excepție. Pe lângă faptul că au fost patrioți și au dorit să lase ceva moștenire, au avut și o pregătire de învățătură de excepție. Pentru că mi se pare de bun-simț ca elevii care au participat la concursurile și olimpiadele naționale și internaționale, recunoscute de Ministerul Educației, plus elevii care au luat note de 10 la bacalaureat și la evaluarea națională, să fie premiați în această zi de sărbătoare pentru municipiul Oradea. Sunt 249 de elevi și profesori din Oradea care au avut rezultate excepționale și cred că merită cu toții felicitările noastre. Le dorim ca de la an la an să se depășească, pentru că doar printr-o societate educată lucrurile vor fi din ce în ce mai bune în țara noastră. Felicitări, drag elevi, felicitări, dragi profesori, pentru cum ne-ați ridicat, felicitări dragi părinți pentru cum i-ați crescut și cred că viitorul orașului Oradea arată foarte bine”, a spus primarul Florin Birta.

Premii

În total au fost premiate rezultatele deosebite obținute la două olimpiade internaționale (aur și bronz), dar și 13 copii cu premiul I, 31 cu premiul II, 16 cu premiul III și 74 cu mențiuni la olimpiadele naționale, plus 6 premii pentru elevii cu rezultate de 10 la evaluarea națională și bacalaureat. Medalia de aur la olimpiada internațională a fost recompensată de Primăria Oradea cu suma de 5.000 lei, în timp ce medalia de bronz cu suma de 2.500 de lei. Premiul I la o olimpiadă națională a fost recompensată cu suma de 1.000 de lei, premiul II cu 700 de lei, premiul III cu 500 de lei și mențiunea cu 300 lei. Totodată, rezultatele la competițiile sportive organizate la nivel național au fost premiate cu 600 lei – locul I, 400 lei – locul II și 200 de lei locul III și mențiune. De asemenea, media zece la evaluarea națională și bacalaureat a fost răsplătită de Primăria Oradea cu suma de 1000 de lei.

Elevii premiați provin de la următoarele unități de învățământ: Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, Colegiul Național „Onisifor Ghibu”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Național „Iosif Vulcan”, Liceul ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”, Liceul teologic Baptist „Emanuel”, Liceul Teologic Penticostal „Betel”, Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, Liceul Teologic romano-catolic „Szent Laszlo”, Liceul teoretic german „F. Schiller”, Liceul Teoretic „Ady Endre”, Liceul Reformat „Lorantffy Zsuzsana”, Liceul de Arte, Colegiul Tehnic „Traian Vuia, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, Liceul cu Program sportiv „Bihorul”, Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Școala gimnazială „Oltea Doamna” ,Școala gimnazială „Nicolae Bălcescu”, Școla gimnazială nr. 16, Școala gimnazială „Avram Iancu” și Școala gimnazială „Szacsvay Imre”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Șanse de angajare pentru bihoreni la „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți”

Articolul următor

ADR Vest are la dispoziție fonduri regionale în valoare de 1,18 milioane de lei, de la Uniunea Europeană. Demarează noua versiune a Regio

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share