Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sălajul a depus trei proiecte energetice pe PNRR

Consiliul Județean (CJ) Sălaj a depus pentru finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) trei proiecte pentru creșterea eficienței energetice a unor clădiri din administrarea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Zalău.
Proiectele din Zalău și Cehu Silvaniei presupun fonduri de 3 milioane de euro | Foto: CJS

Consiliul Județean (CJ) Sălaj a depus pentru finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) trei proiecte pentru creșterea eficienței energetice a unor clădiri din administrarea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Zalău.

Este vorba despre eficientizarea energetică a imobilului din proprietatea județului de pe str. Păcii; reabilitare, modernizare și extindere pe verticală la secția recuperare din SJU (ambele din Zalău); extinderea ambulatoriului de specialitate al SJU, de pe str. 1 Decembrie, din Cehu Silvaniei.

Clădirea de pe strada Păcii a fost dată în folosință în 1973, de-a lungul timpului servind ca sediu pentru Centrul Stomatologic, Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Zalău și Dispensarul BK.

Ce se modernizează în Cehu Silvaniei

Principalele lucrări propuse prin proiect se referă la anveloparea clădirii, înlocuirea tâmplăriei, izolarea planșeului și a soclului, reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat, realizarea sistemului de ventilație/climatizare și instalarea de panouri solare. Toate aceste intervenții vor conduce la o reducere a consumului anual specific de energie finală pentru încălzire de 73,11%.

După finalizarea investiției, se are în vedere mutarea în acest imobil a compartimentului dermatovenerologie și a laboratorului de analiză moleculară. Valoarea totală a proiectului este de 1,87 milioane de lei.

Pentru imobilul din Cehu Silvaniei, se intenționează reabilitarea pereților exteriori, a tâmplăriei exterioare, a podului și a planșeului peste demisol, modernizarea instalației de iluminat, prin montarea de corpuri led și panouri fotovoltaice. În acest fel, consumul anual specific de energie finală pentru încălzire va fi diminuat cu 69,47%. Proiectul are o valoare de 2,18 milioane de lei.

Investiția majoră: la ambulatoriu

Cea de-a treia clădire vizată de proiectele depuse prin PNRR datează din 1940 și găzduiește compartimentul recuperare – la parter și compartimentul reumatologie – la etaj.

Principalele obiective urmărite se referă la asigurarea circuitelor funcționale și medicale specifice; separarea accesurilor pentru cele două compartimente; dotarea clădirii cu ascensor vertical pentru transportul persoanelor și materialelor; realizarea circuitelor funcționale pentru personal și pacienți.

Alte obiective sunt asigurarea unor spații de depozitare, garderobe, vestiare; asigurarea funcționării cabinetului medical de tip ambulatoriu; dotarea spațiilor cu mobilier și aparatură medicală; refacerea instalațiilor; extinderea clădirii pe verticală cu un nou etaj, unde va funcționa compartimentul reumatologie.

Conform auditului energetic, se propun următoarele măsuri de eficientizare energetică: anveloparea imobilului, instalarea panourilor solare termice și a panouri fotovoltaice, instalarea pompelor de căldură aer-aer, montarea recuperatoarelor de căldură, pentru a micșora necesarul de căldură.

Toate vor diminua consumul anual specific de energie finală pentru încălzire cu 64%. Vor fi realizare lucrări de consolidare a imobilului. Proiectul costă 10,7 milioane de lei, din care valoarea maximă eligibilă este de 4,15 milioane.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Theodora Golf Club, cel mai mare resort de golf din România aniversează 5 ani de la inaugurare

Articolul următor
Podgoria Silvaniei din Șimleu și beciurile din Vârșolț au fost cuprinse într-un traseu al vinului promovat de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) Zalău

Beciurile din Țara Silvaniei, integrate într-un circuit turistic

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share