Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Beciurile din Țara Silvaniei, integrate într-un circuit turistic

Podgoria Silvaniei din Șimleu și beciurile din Vârșolț au fost cuprinse într-un traseu al vinului promovat de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) Zalău

Podgoria Silvaniei din Șimleu și beciurile din Vârșolț au fost cuprinse într-un traseu al vinului promovat de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) Zalău.

“Relieful și microclimatul propice cultivării viței-de-vie a fost exploatat din vechi timpuri de locuitorii județului Sălaj, iar această ocupație se datorează prezenței a celor mai răspândite forme de relief din județ, dealurile, precum și a zonelor depresionare”, motivează inițiatorul circuitului, CNIPT.

În 22 octombrie, în plin sezon de culegere a strugurilor, un grup de turiști va porni din Zalău să cutreiere Țara Silvaniei în redescoperirea comorilor depozitate în galeriile și pivnițele păstrătorilor de tradiție vinicolă. Prima oprire ei o vor face în Șimleu Silvaniei, unde vor vizita Crama Podgoria Silvania.

Vizită la biserica de lemn din Cehei

“Vom degusta din roadele rezultate în urma descoperirii potențialului subteranului din Măgura Șimleului și a priceperii celor care au scris primul capitol din povestea vinului spumant autohton.

Următorul obiectiv pe care îl vom vizita intră în categoria patrimoniului cultural construit sau material, centru cultural pentru câteva sute de ani, unde s-au consolidat comunitățile creștine. Creație realizată într-o epocă în care tradiția lemnului era indispensabilă în viața țăranului, Biserica de lemn din Cehei este datată din 1765 și strămutată din Câmpia”, a explicat Bianca Pop, reprezentant al CNIPT.

400 de pivnițe de vin în Vârșolț

“La întoarcere spre Zalău, vom vizita una dintre cele peste 400 de pivnițe de vin pe care locuitorii Vârșolțului le dețin. Mândru de recolta bogată de struguri, Alexandru Kiss a transformat-o în vin și ne invită să degustăm din licoarea adăpostită în pivnița familiei și din renumitul bogracs preparat la ceaun.

Acțiunea este parte a proiectului ,,Circuitul anotimpurilor”, prin care ne propunem promovarea municipiului Zalău ca punct de plecare pe diferite trasee turistice din județ. Acest circuit îl organizăm pentru toamnă, urmând ca în alte anotimpuri să mergem în zone care sunt cele mai frumoase în acea perioadă”, a explicat oficialul zălăuan.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Consiliul Județean (CJ) Sălaj a depus pentru finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) trei proiecte pentru creșterea eficienței energetice a unor clădiri din administrarea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Zalău.

Sălajul a depus trei proiecte energetice pe PNRR

Articolul următor
Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV) a organizat o prezentare a Ardealului de Nord la Bruxelles, în cadrul Săptămânii Europene a Regiunilor și Orașelor (EURW).

Bruxelles - Săptămâna Regiunilor. Transilvania vrea reprezentanță în “capitala” Europei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share