Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Liderii locali de business cer Olandei intrarea României în Spațiul Schengen

Organizația Romanian Business Leaders (RBL) a trimis o scrisoare deschisă ambasadorului Roelof Sander van Ees.
Ambasadorul olandez este îndemnat să contribuie la fluidizarea traficului de mărfuri în vămi | Foto: Doing Business

Organizația Romanian Business Leaders (RBL) a trimis o scrisoare deschisă ambasadorului  Roelof Sander van Ees.

Cei 350 de antreprenori locali solicită ambasadorului Regatului Țărilor de Jos (RTJ) să le transmită mesajul către aceste state. “RTJ conduce detașat clasamentul investițiilor străine pe baza țării de origine în România, cu 22 miliarde de euro în 2021, dublu față de Germania, pe locul 2.

România a primit cu brațele deschise 5.800 de companii olandeze care au ales să investească aici, de la industria berii, industria bancară, agribusiness, tehnologie, comerț, shipping, nume de companii mari care au ales să investească în România de foarte mulți ani.

Oamenii de afaceri olandezi consideră că România este unul din cele mai bune locuri din regiune pentru investiții, ca dovadă că acestea cresc de la an la an.

Și noi, antreprenorii români, ne uităm cu mare interes spre Olanda. Nu aducem doar tineri români să studieze, ci și afaceri și fonduri de investiții românești au ales ca reședință țara dvs”, remarcă RBL.

Acuză cozile din vămi

“90% din exporturile românești merg către piețele UE, în valoare de 60 de miliarde de euro, din care 85% sunt mașini și produse manufacturate, transportate prin puncte vamale care nu fac față.

Zilnic în vămile din România înspre Europa sunt cozi de kilometri de mașini de transport de marfă. Pierderile acestora și pierderile companiilor a căror marfă este transportată, cauzate de staționarea uneori cu zilele la punctele de frontieră, sunt de sute de milioane de euro.

România nu este țara perfectă, dar…

– este țara cu a doua creștere economică din UE
– este țara cu a treia mare încredere în UE
– este una din țările de graniță ale UE, care, în perioada războiului din Ucraina, și-a arătat fără dubii apartenența la valorile europene
– este țara în care organizații ca RBL cred în România și lucrează fără oboseală pentru ca aceasta să crească.

Nu în ultimul rând, România este țara care îndeplinește condițiile tehnice de aderare la Spațiul Schengen. Noi, antreprenorii români, credem că România este pregătită și merită să intre în Schengen.

Alături de noi, cred același lucru companiile multinaționale, companiile olandeze, care au declarat că îl susțin fără șovăială. Excelența Voastră, mediul de afaceri din România crede că este timpul să descuiați poarta către Europa!”, se specifică în mesajul către RTJ.

Trei domenii de acțiune

RBL este vocea și vehiculul de acțiune al liderilor din mediul de business pentru construcția unei Românii în care generațiile viitoare să își dorească să trăiască. Misiunea RBL este ca România să devină o țară mai bună pentru afacerile responsabile și, în felul acesta, pentru toți românii.

Proiectele organizației se subscriu celor trei domenii pe care comunitatea RBL le consideră importante pentru schimbarea și dezvoltarea societății: antreprenoriat, educație, bună guvernare.

Regatul Țărilor de Jos este o asociere cu caracteristici federale care constă din Olanda și trei regiuni insulare din Caraibe: Aruba, Curacao, Sint Maarten. Amsterdam este capitală constituțională a Țărilor de Jos, dar sediul guvernului se află în Haga.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

PORR Construct face centura Aradului

Articolul următor
Evenimentul „Pune mâna pe chitară!" aduce hituri și sute de chitariști care vor cânta la unison în Iulius Parc Cluj.

Sute de chitariști cântă la unison în Iulius Parc

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share