Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

În Piața Mică din Sibiu, deșeurile menajere se vor colecta într-o platformă subterană

model container deseuri subterane

Primăria Sibiu, prin Serviciul Management Salubrizare și Protecția Mediului, anunță achiziționarea unui sistem de colectare subterană a deșeurilor menajere pentru rezidenții Pieței Mici.

„Am depus în cadrul PNRR un proiect pentru crearea a 110 insule ecologice pentru colectarea deșeurilor, în tot atâtea locații din oraș. În 15 locații am amenajat deja astfel de platforme, cu finanțare din bugetul local. Pentru centrul istoric este necesară însă o soluție diferită, care să protejeze aspectul Pieței Mici, un spațiu cu imobile valoroase, de patrimoniu și o locație de timp liber frecventată de sibieni și de turiști”, transmite primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Sistemul va fi compus din patru containere amplasate în subteran: unul pentru deșeurile reziduale cu o capacitate de 3 mc, unul pentru biodegradabile (2 mc), și câte unul pentru hârtie/carton și plastic/metal, fiecare cu o capacitate de 5 mc.

La suprafață vor fi amplasate fantele de introducere a deșeurilor, acestea urmând să fie dotate cu un sistem de control al accesului utilizatorilor prin intermediul unui card cu tehnologie NFC. Prin acest sistem se va înregistra numărul de aruncări pentru fiecare utilizator în parte, urmând ca taxa de salubrizare să fie calculată în funcție de aceasta.

Termenul pentru livrarea și montarea acestui sistem este de 2 luni, iar valoarea investiției este de 308.000 lei.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Construcția Centurii Sud de ocolire a Timișoarei e mult în urmă. Ministrul Grindeanu impune termene intermediare

Articolul următor

Restart pentru evenimentele "FEMEI IN AFACERI" by Alice Botnarenco

Citește și:
Citeste mai mult

Clujul găzduiește Aviation-Event 2023

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAC) a oferit un preambul al conferinţei internaţionale de aviaţie. Au fost prezenți…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share