Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Industria cinematografică demarează un program pilot destinat tinerilor

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), prin programul de educație cinematografică EducaTIFF, pe care îl derulează de 10 ani, va începe în școli Ora de Cinema, un program-pilot de educație cinematografică și educație prin film.

Programul va fi implementat, începând cu luna octombrie, la Colegiul Național Gheorghe Șincai, din Cluj-Napoca.

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), prin programul de educație cinematografică EducaTIFF, pe care îl derulează de 10 ani, va începe în școli Ora de Cinema, un program-pilot de educație cinematografică și educație prin film.

Elevii vor folosi săptămânal un manual special creat pentru acest curs care include 3 fișe de introducere în istoria  cinematografiei și 7 fișe pedagogice aferente a 7 scurtmetraje.

Toate materialele educaționale se pot accesa și online gratuit pe website-ul special realizat în acest sens de TIFF. Accesul se face în baza unui cont creat de profesor. Elevii pot viziona filmele și materialele educative folosindu-se de un cod unic pe care profesorul îl va primi după autentificarea pe site.

Întâlniri de feedback la TIFF, Boovie și Sunscreen

Materialele educaționale au fost create pornind de la programa școlară de consiliere și orientare pentru ciclul liceal. Cursul e destinat profesorilor diriginți care pot folosi catalogul de filme și fișele pedagogice pentru a aborda la clasă subiecte esențiale pentru dezvoltarea personală și profesională a adolescenților.

Selecția filmelor și scrierea materialelor a fost realizată de un grup de lucru permanent. În timpul perioadei de pregătire, grupul de lucru a susținut trei întâlniri de feedback cu profesori și elevi de liceu din trei orașe: Cluj-Napoca (TIFF), Focșani (Festivalul Boovie) și Constanța (Festivalul Sunscreen).

În cadrul întâlnirilor participanții au avut ocazia să vadă, în exclusivitate, o parte din materialele create și trei dintre scurtmetrajele ce fac parte din catalogul proiectului. Scopul întâlnirilor a fost consultativ, pentru a completa și perfecționa materialele educaționale. Școlile partenere în proiectul Learning Qub, implementat de Centrul Cultural Clujean, pot avea acces la acest program pilot și la manualul tipărit.

Organizatorii vor să dezvolte acest proiect, astfel încât să includă mai multe materiale educaționale și filme și să se extindă în cât mai multe școli din întreaga țară, după un prim an pilot. Ei se bazează pe dialogul cu profesorii care vor să testeze acest program în școlile lor, feedback-ul acestora și al elevilor fiind esențial pentru dezvoltarea materialelor. Proiectul este un proiect inițiat de Asociația TIFF.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Aspecte privind accesul produselor agroalimentare românești pe piața din Japonia” este un eveniment găzduit în premieră USAMV Cluj

Producătorii de alimente din Cluj, învățați cum să vândă în Japonia

Articolul următor

Salvatorii montani din Satu Mare beneficiază de o antenă performantă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share