Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brandul de lux Prada a inaugurat fabrica de la Sibiu

Celebra companie de modă și produse de lux Prada a inaugurat joi fabrica de marochinărie de la Sibiu. Aceasta a fost construită în Zona Industrială Vest pe un teren în suprafață de 31.000 mp.

La inaugurarea noii unități de producție au participat și primarul Astrid Fodor, precum și președintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, ambele apreciind produsele Prada ca fiind „benefice pentru Sibiu” pentru că au deschis mai multe locuri de muncă.

Fabrica este operată de compania Hipic Prod Impex, o unitate a grupului Prada, fondată încă în anul 1994 și având ca obiect de activitate Fabricarea articolelor de voiaj și marochinărie și a articolelor de harnasament. În 2021 compania aproape și-a dublat cifra de afaceri, la aproape 41 de milioane de lei, de la 28 de milioane în 2020. Compania a avut anul trecut și un profit net de peste 1,6 milioane lei după un an cu pierderi de 6,6 milioane. Numărul mediu de angajați ai Hipic Prod Impex este de 361.

La începutul acestui an grupul Prada a anunțat că a cumpărat pachetul de 20% de la antreprenoarea locală Andreea Sabău, devenind astfel singurul proprietar al fabricii de încălţăminte Hipic Prod Impex de la Sibiu.

Prezentă la inaugurarea fabricii, primarul Astrid Fodor a subliniat că Sibiul rămâne atractiv pentru investitori „prin tot ceea ce oferă”. „Faptul că un grup prestigios, precum Prada, cu exigențe și standarde foarte înalte, a ales Sibiul ca locație de producție este cu atât mai îmbucurător, pentru că înseamnă că s-a constatat un potențial bun în oraș, potrivit unui brand internațional de lux și de mare prestigiu. Deschiderea fabricii Prada este benefică pentru Sibiu în primul rând pentru că va crea noi locuri de muncă, dar și pentru faptul că diversifică industriile reprezentate în oraș”, a spus Fodor.

La rândul său, Daniela Cîmpean a spus că inaugurarea fabricii a fost un bun prilej „să vedem un exemplu de bună practică pentru o investiție făcută cu atenție pentru condițiile de lucru create angajaților, pentru mediul înconjurător, dar și pentru resursele naturale necesare exploatării ei”.

La festivitate au participat membri ai board-ului Prada, printre care s-a numărat Massimo Vian, director industrial al grupului Prada, și Daniele Borsi, directorul diviziei genți a acestui brand. De asemenea, a participat conducerea locală a fabricii din Sibiu, dezvoltatorul proiectului și reprezentanți ai instituțiilor locale.

Potrivit reprezentanților Primăriei, clădirea în care va funcționa fabrica a fost proiectată de arhitectul Guido Canali, autorul „Prada Garden Factories” care îmbină arhitectura cu natura, obținând astfel spații luminoase.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Se știu executanții a trei tronsoane din electrificarea căii ferate Cluj Napoca – Episcopia Bihor

Articolul următor
Primele produse dintr-un amplu program inițiat de lanțul de supermerketuri Profi Rom Food (PRF) pentru susținerea producătorilor artizanali locali și-au făcut intrarea în magazinele rețelei.

Profi va susține producătorii artizanali la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share