Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Profi va susține producătorii artizanali la Cluj

Primele produse dintr-un amplu program inițiat de lanțul de supermerketuri Profi Rom Food (PRF) pentru susținerea producătorilor artizanali locali și-au făcut intrarea în magazinele rețelei.

Primele produse dintr-un amplu program inițiat de lanțul de supermarketuri Profi Rom Food (PRF) pentru susținerea producătorilor artizanali locali și-au făcut intrarea în magazinele rețelei.

“Încurajăm producătorii artizanali locali să producă și să vândă în condiții de siguranță alimentară  bunătățile lor tradiționale pentru a le oferi clienților noștri gusturile cu care s-au obișnuit încă din copilărie” a afirmat Gaetan Pacton, directorul general al PRF.

“În trei dintre magazinele noastre din cartierele clujene Mărăști, Zorilor și Grigorescu, și-au făcut apariția produse alimentare artizanale din zonă. Intenționăm ca, pe măsură ce identificăm producători locali apreciați și serioși, să extindem treptat sistemul și către alte mari orașe”, a adăugat oficialul Profi.

Întreprinzătorii locali, pe cale de dispariție

După târgul organizat de PRF la Apoș, în septembrie, pentru a pune în evidență valoarea producătorilor locali și a le mări șansa de a prezenta la nivel național roadele muncii lor, evenimentul a marcat deschiderea efectivă a rețelei Profi pentru acest gen de produse.

“Noutatea pe care o lansăm, Raftul Bunătăților Locale, este o inițiativă prin care sprijinim producătorii alimentari artizanali, căci sunt din ce în ce mai puțini. Ca să nu dispară, este nevoie urgentă să fie ajutați să vândă, să poată să trăiască. Această acțiune nu are o miză economică pentru noi, este una de responsabilitate socială, menită să îi ajute să treacă peste actualele momente dificile.

La Raftul Bunătăților Locale vor fi expuse pentru vânzare alimente care să îmbogățească mesele clienților noștri cu produse tradiționale artizanale din această zonă, cu aromele și texturile lor specifice, atât de apreciate”, a declarat Călin Costinaș, director general adjunct al PRF.

40 de producători selectați

Pentru început, după ce au trecut printr-un un minuțios proces de selecție, 40 de producători locali sunt listați în magazinele Profi. În funcție de sezonalitate, vor fi prezenți cu lactate, produse din carne, legume conservate, murături, zacuscă, gemuri, siropuri, compoturi, ceaiuri, paste făinoase, ulei presat la rece, pâine.

“Gustul produselor noastre, făcute așa cum am învățat de la părinți și bunici, îl știau până acum doar cei care veneau la noi la cabană sau la unul din micile magazine cu care colaborăm, sau care aflau de ele de pe internet.

Sunt mândru că ceea ce fac eu și ai mei are acum recunoașterea și sprijinul acestui mare lanț de magazine și totodată sunt bucuros deoarece cred că acest pas ne va spori vizibilitatea și accesibilitatea” a declarat întreprinzătorul Sebastian Hosu. El este cunoscut în zonă pentru zacusca, siropurile, dulcețurile, ceaiurile cu eticheta Cămara de la Munte.

PRF dispune de 1.600 de magazine în țara noastră. Cu 28.000 de angajați în 760 de localități, Profi este cea mai extinsă rețea de retail modern și cel mai mare angajator din România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Brandul de lux Prada a inaugurat fabrica de la Sibiu

Articolul următor
Ruta Sfântul Ladislau a fost inclusă alături de Ruta mănăstirilor și Ruta bisericilor de lemn, în tranșa de 23,4 de milioane de euro din programul “România atractivă”.

Ruta Sfântul Ladislau primește 8,4 milioane euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

MARATONUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ

CONAF Sucursala București organizează semifinala ”MARATONUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ” Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) – Sucursala București,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share