Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cvintet.

  1. Investiții majore ale administrațiilor realizate de companii private model.

 

Echipa Transilvania Business a identificat cele mai semnificative obiective – majore, ctitorii ale epocii de început de mileniu, finanțate de comunitățile locale sau județene din banii publici, din banii comunei, orașului, municipiului, reședinței de județ sau din bugetele celor mai mari entități ale administrației românești din teritoriu, județele. Și din 2007 din banii reveniți României din bugetul Uniunii Europene.

După ani și ani – în care mulți dintre jurnaliștii seniori ai echipei noastre au fost nume respectate și temute ale epocii investigațiilor din Ardeal – iată ca de un deceniu ziaristic de presă economică pozitivă se arată muguri viguroși ai unei noi abordări sustenabile pentru economia țării. Urmare a multitudinii de întâlniri – conferințe – discuții – dezbateri – solicitări din economia românească, însăși noile edificii – noile construcții – noile investiții – modernizarea reală – în special pe segmentul atotcuprinzător de infrastructură – încep să-și ceară și să-și merite efectiv prim planul – să devină sub lumina reflectoarelor opiniei publice – un altfel de hartă în continuă evoluție, un altfel de model, o realitate evidentă și un reper al dezvoltării, că nu degeaba am revenit, statistic, acum câteva zile, conform Băncii Mondiale în rândul țărilor bogate cu peste 17.700 de dolari venituri pe cap de locuitor pe anul 2021.

În spiritul acestora, vom organiza la Sibiu o conferință întru a reliefa cele mai importante investiții finalizate ori în derulare pentru 5 județe, 5 municipii reședință, 5 municipii, 5 orașe și 5 comune din Banat și Transilvania. Banul public este corect folosit de marii jucători privați din economia românească. Si unii – fie președinți de consilii județene, fie primari de UAT-uri de mărimi diferite, și alții – proprietari ori manageri de mari companii românești au ce să pună pe harta noii Românii dezvoltate. Și întrucât ne dorim și un schimb de experiență pentru cei din administrație și business de peste Carpați, vom invita câte cinci dintre entitățile enumerate mai sus, și din Basarabia – Republica Moldova, și din Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova și Bucovina la conferința de la Sibiu din toamnă!

A doua zi… va fi despre energie. Si Ligia Voro va prezenta tematica, strategia și previziunile noilor provocări majore – de-a dreptul existențiale în ceea ce înseamnă viitorul energetic românesc, european, mondial…

Tot la Hilton Palace. la Sibiu.

Cvintet!

Va fi fain!

 

Aurelian GRAMA

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru ultimul segment din Autostrada Nordului

Quadrante va stabili fezabilitatea ultimului segment din Autostrada Nordului

Articolul următor

Strabag și CNAIR au semnat contractul pentru finalizarea sectorului de autostradă Chețani-Câmpia Turzii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share