Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Putem cumpăra titluri de stat Tezaur la dobânzi de până la 9,15%

Din 1 noiembrie, românii pot investi în titlurile de stat Tezaur, cu maturități de 1 și 2 ani și dobânzi anuale de 8,70%, respectiv 9,15%.

Din 1 noiembrie, românii pot investi în titlurile de stat Tezaur, cu maturități de 1 și 2 ani și dobânzi anuale de 8,70%, respectiv 9,15%.

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată. Ele pot fi cumpărate, între 1 și 24 noiembrie online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în Spațiul Privat Virtual.
Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.
Între 1 și 25 noiembrie, aceste titluri pot fi achiziționate de la unitățile Trezoreriei Statului, între 1 și 24 noiembrie în mediul urban, iar între 1 și 23 noiembrie, în mediul rural, prin subunitățile Poștei Române. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.
Titlurile de stat emise în cadrul programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.
Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor (MF) sunt neimpozabile. Fondurile obținute de MF în calitate de emitent vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Technology Day a pus față în față, în ediția de anul acesta, specialiști IT din cadrul unora dintre cele mai importante companii transilvănene și experți: BRINEL, Hewlett-Packard Enterprise, HP Inc. și VMware.

Specialiști IT de marcă s-au reunit la Cluj-Napoca, la invitația BRINEL

Articolul următor

Orașul Tășnad, recunoscut ca stațiune balneară și balneoclimatică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share