Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se reduc timpii de așteptare la control bagaje pe Aeroportul Avram Iancu

Noi echipamente de siguranță și securitate din fonduri europene vor sosi la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC)
Grindeanu și Ciceo au semnat contracte de aproape 9 milioane de euro | Foto: MTI

Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, și directorul AIAIC, David Ciceo, au semnat, la București, două noi contracte de finanțare din fonduri europene, de 43 de milioane de lei.

Noi echipamente de siguranță și securitate din fonduri europene vor sosi astfel la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC). 98% din valoarea celor două contracte este asigurată de la UE și bugetul de stat. Contribuția AIAIC va fi de doar 2%.

Cele două proiecte vizează creșterea siguranței și asigurarea securității pasagerilor, respectiv echipamente şi sisteme de control securitate pentru pasageri, bagaje şi marfă. Acestea au ca obiectiv dotarea AIAIC cu echipamente de ultimă generație care vor crește gradul de securitate și siguranță ale pasagerilor și al operațiunilor specifice aviației civile.

Verificare mai scurtă la bagaje

În urma implementării proiectelor, AIAIC va dispune de un sistem de control de securitate pentru pasageri, bagaje și marfă. Acesta va contribui la reducerea timpului de așteptare la controlul de securitate și va eficientiza fluxul de procesare a bagajelor.

”La finalizarea celor două proiecte, pentru care am semnat contractele de finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), vom dispune de noi facilități pentru pasageri, operatorii aerieni și ceilalți parteneri.

Noile echipamente pe care le vom achiziționa vor duce la creșterea gradului de singuranță și securitate pe aeroport, în acord cu standardele internaționale din domeniul aviației civile”, a spus directorul AIAIC

Valoarea primului proiect este de 35,9 milioane de lei, iar a celui de-al doilea, de 7,6 milioane. Ambele proiecte sunt cofinanțate din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin POIM 2014-2020 și trebuie finalizate în 2023.

Dotările din primul proiect :

– echipament pentru îndepărtarea cauciucului de pe pistă
– turn mobil de iluminat cu led
– tocător pentru materiale vegetale.

Dotările din al doilea proiect:

– echipamente și porți pentru detecția metalelor
– echipament pentru detecția urmelor de explozibili
– echipament de scanare cu raze X
– sistem de examinare a persoanelor
Sursa: MTI
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Laszlo Borbely: Experții în dezvoltare durabilă vor invada instituțiile statului

Articolul următor
Decizia Guvernului României reprezintă un prim pas, extrem de important în edificarea Institutului de Cercetare în Inteligență Artificială (ICIA)

Undă verde pentru Institutul de Cercetare în Inteligență Artificială

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share