Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Civitas a lansat pe piață 17 afaceri noi la Gherla

În cadrul programului, sprijinim micile afaceri din momentul în care apare ideea până când devine o întreprindere sustenabilă. Ne-am întâlnit cu proaspeții antreprenori din Gherla.
Întreprinzătorii clujeni au fost învățați cum să facă achiziții responsabile | Foto: Civitas

17 afaceri au apărut în municipiul din județul Cluj în acest an, prin programul “Antreprenoriat în Gherla”, derulat de Fundația Civitas pentru o Societate Civilă (FCSC).

“În cadrul programului, sprijinim micile afaceri din momentul în care apare ideea până când devine o întreprindere sustenabilă. Ne-am întâlnit cu proaspeții antreprenori din Gherla.

Discuția a fost despre dificultățile cu care se confruntă în rolul de antreprenor finanțat din fonduri europene, despre achizițiile responsabile (cu impact social și de mediu) și cum pot contribui, prin afacerile lor, la dezvoltarea comunității.

Noile întreprinderi înseamnă mai multe locuri de muncă și mai multă bunăstare pe plan local”, consideră coordonatorii proiectului.

Program finanțat prin POCU

Pentru a-și putea demara activitatea, fiecare dintre cele 17 afaceri a fost finanțată cu 25.000 de euro prin proiectul „Antreprenoriat în Gherla”, cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020.

FCSC derulează programe și proiecte în domeniul dezvoltării locale și regionale, construind modele de intervenție inovative, sustenabile și cu impact în societate.

Aceasta propune proiecte interdisciplinare ce vizează dezvoltarea comunitară și buna guvernare, antreprenoriatul și economia socială, consolidarea societății civile și dezvoltarea economică rurală. Organizația cuprinde două birouri regionale, localizate în Cluj-Napoca și Odorheiu Secuiesc.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Propunerea va fi discutată în 29/30 noiembrie, în Adunarea Generală a Acționarilor companiei THR Marea Neagră, la care fondul de investiții deține 78,6% din acțiuni.

Transilvania Investments scoate la vânzare nouă hoteluri pe litoral

Articolul următor

Zilele Constructorului by ATP Group: un eveniment de prezentare a ofertei comerciale complete pentru produsele ATP Trucks și Hefton

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share