Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transilvania Investments scoate la vânzare nouă hoteluri pe litoral

Propunerea va fi discutată în 29/30 noiembrie, în Adunarea Generală a Acționarilor companiei THR Marea Neagră, la care fondul de investiții deține 78,6% din acțiuni.

Nouă importante hoteluri din Eforie Sud și Eforie Nord și alte active de pe litoralul românesc vor fi scoase la licitație în perioada următoare, în urma deciziei Transilvania Investments de a-și repoziționa portofoliul pe care îl deține în sectorul ospitalității.

Propunerea va fi discutată în 29/30 noiembrie, în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) companiei THR Marea Neagră, la care fondul de investiții deține 78,6% din acțiuni.

În ultimul an, Transilvania Investments a derulat o amplă analiză a tuturor activelor deținute în turism, cu scopul final de a defini strategia de investiții pe termen lung în acest domeniu și de a maximiza randamentul acestora. Alături de echipa de consultanți implicată, fondul de investiții a decis concentrarea resurselor pe o parte din portofoliul actual, alte active urmând a fi scoase la vânzare sau închiriate.

Dintre acestea, hotelurile Diana, Venus, Minerva, Jupiter, Complexul Bran Brad Bega din Eforie Nord și Capitol și Măgura din Eforie Sud oferă posibililor investitori acces la investiții în zone strategice de pe litoral, cu creșteri importante ale numărului de turiști în ultimii ani. Hotelurile sunt plasate pe sau în imediata apropiere a plajelor și sunt destinate în principal turismului de familie. Hotelurile însumează, în prezent, peste 1.000 de camere clasate la 2,3 sau 4*.

Propunere înaintată THR Marea Neagră

„Ne dorim un proces transparent în tot ceea ce înseamnă transferul acestor active în proprietatea viitorilor investitori. În calitatea noastră de acționari majoritari, am propus partenerilor din THR Marea Neagră implementarea unor proceduri și termene clare, astfel încât toți cei interesați să aibă acces rapid la informațiile necesare în evaluarea unor decizii de achiziție”, spune Radu Roșca, președinte executiv al Transilvania Investments.

Conform calendarului ce va fi discutat în AGA, toate activele propuse spre vânzare vor fi scoase la licitație publică nu mai târziu de 31 ianuarie 2023, pe măsură ce procedurile de evaluare vor fi finalizate. Transilvania Investments deține în prezent, prin companiile de turism din portofoliu, peste 8.000 de camere de hotel în întreaga țară, sectorul ospitalității acoperind 25% din portofoliul fondului.

Fondul de investiții s-a implicat activ, în ultimul an, pentru a sprijini companiile la care este acționar majoritar în a găsi resurse financiare și umane care să sprijine procesul de eficientizare a activității. Primele rezultate la 9 luni publicate de către companiile din turism arată o evoluție pozitivă pentru anul în curs.

Transilvania Investments este unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din România, listat pe Bursa de Valori București, sub simbolul TRANSI. Misiunea fondului este de a maximiza randamentele investitorilor, prin administrarea unui portofoliu complex de active ce include companii din sectoarele financiar, turism, real estate, energie și IT.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Bursa de Valori București (BVB) și-a propus să aducă pe piața de capital atât companii, cât și investitori individuali.

Bursa a venit după investitori la Cluj. Oportunitate de finanțare în criză

Articolul următor
În cadrul programului, sprijinim micile afaceri din momentul în care apare ideea până când devine o întreprindere sustenabilă. Ne-am întâlnit cu proaspeții antreprenori din Gherla.

Civitas a lansat pe piață 17 afaceri noi la Gherla

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Energie verde la sediul DGASPC Bihor

Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința extraordinară de luni, 15 iulie, un proiect de hotărâre privind instalarea…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share