Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Companiile din Transilvania pătrund cu greu în topul național al angajatorilor

În topul angajatorilor apar firme ca Hella (foto), Continental (județul Timiș), PREH, Majorel (Brașov) sau Banca Transilvania (Cluj), aflate într-o ierarhie generală dominată de companii multinaționale din București.

Puține companii din regiunile Banat și Transilvania au reușit să intre în clasamentul pe România al angajatorilor.

În topul angajatorilor apar firme ca Hella (foto), Continental (județul Timiș), PREH, Majorel (Brașov) sau Banca Transilvania (Cluj), aflate într-o ierarhie generală dominată de companii multinaționale din București. MassMutual, companie lansată în 2020 în România, este cel mai apreciat angajator de către propriii salariați.

“Am creat un clasament dedicat IMM-urilor. Companiile mici și mijlocii fac tot mai multe eforturi pentru a atrage angajați talentați și pentru a ajunge din urmă multinaționalele din perspectiva beneficiilor oferite”, a spus Costin Tudor, CEO al Undelucram.ro.

MassMutual Romania, Nobel, JYSK România, KRUK România, Decathlon România sunt cele mai apreciate companii de către angajați, potrivit Top Angajatori 2022, realizat între 16 noiembrie 2021 – 15 octombrie 2022 de platforma Undelucram.ro, cea mai mare comunitate online a angajaților din țară.

UiPath a ieșit din top

Top Angajatori este un clasament anual bazat pe evaluările a mii de angajați, care transmit în mod anonim feedback-ul lor pe platformă. Este singurul clasament din România care se bazează pe opiniile angajaților și nu pe imaginea publică a companiilor.

Poziția în clasament este stabilită în funcție de nota generală (70%) și nota pentru alte cinci criterii (fiecare cu un procent de 6%) considerate importante de către angajați: oportunități de avansare; pachet salarial; timp la birou vs. timp liber; management; proceduri și valori.

Anul trecut, pe prima poziție s-a aflat UiPath, cea mai de succes companie globală fondată de antreprenori români. UiPath a intrat anul trecut pentru prima dată în top și direct pe prima poziție. În 2020, UiPath nu se află între primele 10 poziții din clasamentul general și nici între primele cinci companii din topul IT.

Pe de altă parte, Microsoft România, companie care a fost de cele mai multe ori pe prima poziție în clasament (de trei ori – în 2020, 2018 și 2016), se află și anul acesta în top, pe locul al șaptelea. Cea mai importantă noutate a acestei ediții este introducerea unei noi categorii: cea a IMM-urilor, mai exact a companiilor cu mai puțin de 250 de angajați.

Cele mai apreciate cinci IMM-uri

Primele cinci companii clasate în Top 30 IMM-uri sunt mReady, Softia, Pupa Milano, Dendrio și Pixel Bowl Studio. „Și anul acesta se respectă tradiția «organică » de a fi multe companii de IT prezente în top. Nu întâmplător folosesc cuvântul „organic”, ci tocmai pentru a întări că principalul contributor al clasamentului din top este angajatul.

Companiile din IT, fiind industria cea mai dinamică, fac cele mai multe eforturi de a menține și inova zona de beneficii. Acest lucru se traduce în nivelul de satisfacție a,angajaților. Îmbucurător este că și alte industrii se inspiră de la ceea ce fac angajatorii din IT, aplicând aceleași metode și strategii care au la bază comunicarea și transparența.

Se observă tot mai puternic acest trend al angajaților care își orientează alegerile de carieră spre companii unde pot găsi un mediu de muncă incluziv, unde se simt tratați cu empatie și înțelegere și unde atmosfera și starea lor de bine sunt puse pe primul loc. Indiferent de industria în care activează, tot mai multe companii sunt interesate ca angajații să se simtă bine”, afirmă Costin Tudor.

Cum a reușit MassMutual

MassMutual, compania americană aflată pe primul loc în clasament, este unul dintre cei mai mari jucători la nivel mondial din asigurări, iar din august 2020 e prezentă în România prin două centre globale de servicii IT.

„Când am deschis cele două birouri în București și Cluj-Napoca, în timpul pandemiei, am pus bazele subsidiarei Massachusetts Mutual Life Insurance Company complet de la distanță. Acum am ajuns la 300 de angajați și avem planuri mari de viitor. Cultivăm un mediu de lucru flexibil și dinamic care se concentrează în jurul inovației și colaborării și care îi încurajează pe colegii noștri să facă schimb de idei, susținându-i în același timp în dezvoltarea personală și profesională.

Suntem onorați să fim numiți angajatorul anului, cu atât mai mult cu cât această distincție ne-a fost acordată pe baza recenziilor colegilor noștri. Ne străduim să le oferim acestora resursele, oportunitățile și beneficiile de care au nevoie pentru a performa la cel mai înalt nivel. Oamenii noștri sunt cheia succesului nostru și ne bazăm unii pe alții pentru a crește și a reuși”, a declarat Michael Makar, Head of MassMutual Romania.

Clasamentul general integral și pe diferite industrii va fi disponibil, în februarie, în Catalogul Top 100 Cei Mai Buni Angajatori Undelucram. Tot atunci, cele mai importante tendințe în resurse umane vor fi dezbătute în cadrul conferinței Top Angajatori Undelucram.

Top general:

 1. MassMutual Romania
 2. Nobel
 3. JYSK România
 4. KRUK România
 5. Decathlon România
 6. JTI România
 7. Microsoft România
 8. Google România
 9. BearingPoint România
 10. Tremend Software Consulting

TOP IMM-uri:

 1. mReady
 2. Softia
 3. Pupa Milano
 4. Dendrio
 5. Pixel Bowl Studio

Bănci:

 1. Libra Internet Bank
 2. ING Bank România
 3. Banca Transilvania
 4. Raiffeisen Bank
 5. BCR – Banca Comercială Română

BPO și servicii:

 1. Allianz Services
 2. Majorel Romania
 3. TELUS International România
 4. Accenture România
 5. Societe Generale Global Solution Centre

Consultanță:

 1. BearingPoint România
 2. Deloitte România
 3. KPMG România
 4. EY România
 5. PwC România

Retail nonalimentar:

 1. JYSK România
 2. Decathlon România
 3. Dedeman
 4. Altex România
 5. DM drogerie markt

Retail alimentar:

 1. Lidl România
 2. Kaufland România
 3. McDonald`s România
 4. Carrefour România
 5. PENNY

Producție bunuri de larg consum:

 1. JTI România
 2. Philip Morris România
 3. Procter & Gamble
 4. Coca-Cola HBC România
 5. British American Tobacco România

Producție industrială:

 1. Hella România
 2. Preh România
 3. Continental România
 4. Schlumberger România
 5. Michelin România

Telecomunicații:

 1. Orange România
 2. Vodafone România
 3. Huawei România
 4. RCS&RDS
 5. Telekom România

Sănătate și farma:

 1. Regina Maria
 2. Catena
 3. Medlife
 4. Sanador
 5. OK Medical

IT&C:

 1. MassMutual Romania
 2. Nobel
 3. Microsoft România
 4. Google România
 5. Tremend Software Consulting

Undelucram.ro este cea mai mare comunitate online a angajaților din România, cu peste 850.000 de potențiali angajați pe platformă. Platforma pune la dispoziția angajaților și Salariometru – un instrument online pentru compararea salariilor din România, un calculator de salariu și resurse pentru dezvoltarea carierei, precum modele de CV, topul angajatorilor și articole despre industrie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Attila Cseke, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a semnat 11 noi contracte de finanțare, de 17,8 milioane de lei, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de MDLPA.

Bani europeni pentru infrastructura socială în Transilvania și Banat

Articolul următor
Untold își va lansa aftermovie-ul la Cluj și la București Fanii festivalului de la Cluj-Napoca vor putea retrăi momentele și amintirile lor preferate de la ediția din acest an printr-o experiență cinematografică. Aftermovie-ul Untold 2022 va fi lansat în avanpremieră la cinema, în București și în Cluj-Napoca, pe 21 noiembrie. Evenimentul de lansare din capitală va avea loc la Cineplexx în Băneasa Shopping City, iar în Cluj, la Cinema Florin Piersic, de la ora 20:00. Cei care doresc să vadă în avanpremieră cele mai impresionante momente de la Untold 2022 trebuie să se înregistreze pe site-ul oficial și să participe la concursul organizat pe paginile de Facebook sau Instagram ale festivalului. Locurile sunt limitate, iar înscrierea începe marți, 8 noiembrie, la ora 14:00. La lansarea aftermovie-ului vor participa vedete, influenceri, jurnaliști, bloggeri și parteneri ai Untold. Evenimentul se va încheia cu o petrecere Premiera aftermovie-ului Untold 2022 va avea loc a doua zi, în 22 noiembrie, pe canalul de Youtube al festivalului, la ora 12:00. În 21 noiembrie, după avanpremiera aftermovie-ului, fanii pot cumpăra abonamente la preț special pentru ediția de anul viitor. Doar cei care se înregis-trează pe Untold.com își pot asigurarea intrarea la ediția viitoare, în 21 noiembrie, la ora 21:00. Prețul pentru un abonament cu acces general va fi atunci de 129 de euro, plus taxe. În 22 noiembrie, organizatorii vor lăsa vânzarea abonamentelor la liber, fără înregistrare pe site-ul festivalului, iar prețul va fi de 139 de euro, plus taxe, pentru un abonament cu acces general. În 2023, Untold va avea loc între 3 și 6 august, la Cluj-Napoca. În curând, fanii vor afla și cine sunt primii artiști de talie internațională care vor urca pe scenele unuia dintre cele mai mari festivaluri din lume în vara anului viitor.

Untold își va lansa aftermovie-ul la Cluj și la București

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share