Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Echipa Universității din Oradea a câștigat patru premii la „Robochallenge”

Robotics Club Oradea”, înființat de Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică (IMT), Departamentul de Mecatronică și finanțat de „Celestica”, a participat la cea de a XIII-a ediție a competiției internaționale „Robochallenge”.

Echipa Universității Oradea pe treapta a doua a podiumului

La acest concurs, desfășurat la București, între 4 și 6 noiembrie 2022, în organizarea Universității Politehnice, echipa Universității din Oradea a câștigat patru premii de certă valoare. Este vorba despre locul I și II la proba „Humanoid Robot”, locul II la proba „Line follower-kids” și locul III la proba „Humanoid Sumo”.

Fondatorul „Robotics Club Oradea”, ş.l.dr.ing. Flaviu Birouaş, spune că: „Aceste premii, obținute la cel mai important concurs de robotică din România, sporesc vizibilitatea clubului de robotică și a departamentului de Mecatronică. Suntem foarte bucuroși că studenții și elevii participanți au avut ocazia să își demonstreze cunoștințele. O parte din echipa participantă la competiția desfășurată în capitală lucrează deja la roboții cu care vom merge, la sfârșitul acestei luni, în Estonia, pentru a lua parte la cel mai mare concurs internațional de robotică – Robotex”.

La „Robochallenge” au concurat peste 600 de tineri, din 15 țări, de pe cinci continente.

Competiția a urmărit ca participanții să își construiască roboți autonomi, capabili să-și înfrunte adversarii în nu mai puțin de 15 probe. «Robotics Club Oradea», a aliniat la start nu mai puțin 21 de elevi și studenți, pasionați de domeniul roboticii,” a mai declarat Flaviu Birouaş.

Probe

Proba „Humanoid Robot” este cea în care roboții a sarcina de a urca scări și de a traversa o zonă cu obstacole, în mod autonom. La proba „Line follower-kids”, roboții au de urmărit, în mod autonom, o linie sinuoasă trasată pe podea, folosindu-se de senzorii cu care sunt înzestrați. În cadrul probei „Humanoid Sumo”, roboții se luptă cu un alt adversar robotic, într-un ring.

Robotics Club Oradea” s-a înființat în anul 2016, din inițiativa s.l.dr.ing. Flaviu Birouaș, ca răspuns la interesul deosebit pentru robotică, existent printre elevii și studenții orădeni.

Sunt foarte mulți elevi și studenți care, în laboratoarele Departamentului de Mecatronică a IMT, se pregătesc pentru o meserie de viitor”, spune Flaviu Birouaş.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ambasadorul Italiei în România a vizitat Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș

Articolul următor

Mihaela Rodica Suciu, Director General al DEER: “Digitalizarea rețelei a devenit una dintre prioritățile strategice ale companiei”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share