Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CTB-ENERGIE 2022. Mircea Man, Vicepreședinte ANRE: „Transgaz și Transelectrica sunt pregătite pentru provocările care ne așteaptă în această iarnă”

În ultimii 5 ani ANRE a retras licențele unor companii pentru producția a peste 5.000 MW, a afirmat Mircea Man, vicepreședinte Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE). Acesta a participatcuo intervenție video la conferința „Industria energiei. Energia industriei. Energia investițiilor”, organizată de Transilvania Business.

Mircea Man a prezentat o informație scurtă despre situația actuală a puterii instalate în România:

„Dacă în 2018 am avut în jurul a 24.000 MW, în decursul anilor până în 2022 am retras licențele pentru 5.625 MW din diferite motive: neîndeplinirea condițiilor de mediu, insuficiența fondurilor pentru modernizare etc. Din păcate, sunt în curs de analiză încă 600 MW care nu îndeplinesc condițiile și ar putea să le fie retrasă licența”.

Totodată, vicepreședintele ANRE a adăugat că în ultimul an nistituția a avut solicitări de 813 MW datorită prețurilor în piață.

„Sigur noi am încurajat investițiile, cum încurajăm și stocarea. Nu știu dacă nu vom ajunge să reglementăm acolo unde sunt fonduri europene sau din bugetul statului să punem un procent și pentru stocare – e doar o ipoteză. De asemenea, fiind planul de dezvoltare aprobat și pentru Transgaz, și pentru Transelectrica, ne-am asigurat că investițiile sunt făcute pentru procentele pe care și le-au asumat. Totodată, pot să vă asigur că cele două societăți sunt pregătite pentru provocările care ne așteaptă în această iarnă, nemaiîntâlnite în contextul războiului din jurul nostru. Cred că ambele au prezentat un plan care ne face optimiști pentru perioada următoare în ceea ce privesc investițiile”, a mai spus Mircea Man în cadrul intervenției sale.

Acesta a mai menționat că în dezbatere a fost pus un proiect pentru consumul tehnologic, care prevede că distribuitorul poate să-și facă parc fotovoltaic pentru consum tehnologic, și nu pentru vânzare.

Proiecte majore de investiții energetice, prezentate la Sibiu

Cele mai importante proiecte, investiții și finanțări din domeniul energiei au fost prezentate, la Sibiu, în cadrul conferinței „Industria energiei. Energia industriei. Energia investițiilor”, organizată de Transilvania Business, în colaborare cu Ghidul Primăriilor.

Partenerii evenimentului sunt: CIS Group, Prysmian Group, SNGN ROMGAZ SA, CALA, Instgaz, Geodata Services, Valserv, Crama Vinastia.

Evenimentul are loc miercuri, 16 noiembrie, la Hotel Hilton, unde participă reprezentanți din ministerele cheie și autoritățile publice asociate sectorului energetic, profesioniști din sectorul energetic, universități, bănci și asigurări, fonduri de investiții, consultanți și specialiști din spațiul privat, antreprenori din sectorul industrial și din alte domenii preocupați de găsirea unor soluții de eficiență energetică și consum rațional pentru business-urile lor.

Invitații dezbat evoluția pieței de energie electrică și gaze naturale din România și din UE, abordează problematici diverse și complexe care animă astăzi sectorul energetic și domeniile conexe. Discuțiile vor avea loc ținând cont de trei teme principale: Proiecte, investiții, finanțări; Tranziție energetică; Provocări pentru industrie – riscuri de securitate energetică, eficiență energetică și consum rațional.

Printre vorbitori se numără Terente Ciui – secretar de stat, Ministerul Economiei, Mircea Man – vicepreședinte ARE, Silvia Vlăsceanu – director executiv HENRO, George Lazăr – secretar de stat, Ministerul Energiei, Ionuț Cristian Ciubotaru – Future Energy Task Force Leader, FPPG, Elena-Teodora Miron – Fundația FECID.

Au confirmat participarea și reprezentanți ai Distribuție Energie Electrică Romania, Transelectrica, SNGN Romgaz și ai Grupului E.ON. Joi, 17 noiembrie, Transilvania Business va organiza o altă serie de dezbateri, de data aceasta dedicată investițiilor publice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Eficiența hidrogenului ca baterie este redusă, însă acesta este un fluid care ajută la tranziția energetică

CTB-ENERGIE 2022. Ionuț Ciubotaru, Federația Patronală Petrol și Gaze: “România – valea hidrogenului albastru”

Articolul următor
Cablul electric este cel care ajută să ne intre energia în casă.

CTB-ENERGIE 2022. Constantin Nistor, Prysmian: “Rețelele viitorului vor fi subterane, nu aeriene”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share