Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CTB-ENERGIE 2022. Terente Ciui: “Nu putem lăsa prețurile la energie să devină nesustenabile”

Secretarul de stat în Ministerul Economiei a declarat, la conferința “Industria energiei. Energia industriei. Energie investițiilor”, organizată de Transilvania Business, că instituția va fi alături de agenții economici în eforturile lor de a-și menține activitatea în condițiile creșterilor masive de prețuri la energie.

“Din iulie 2021 prețurile la energia electrică, gaze naturale au început să crească după criza Covid, apoi după declanșarea războiului din Ucraina s-au majorat și de 2-3 ori, un fapt fără precedent; toate au provocat perturbări sociale masive la nivel național. Anticipăm că prețurile la încălzire vor urca în preajma sezonului rece, iar contractele cu consumatorii vor fi afectate. Au crescut prețurile și la țiței și cărbune.

În consecință, la nivelul UE s-au stabilit măsuri de urgență pentru a nu se perturba sezonul de iarnă, în condițiile în care aceste prețuri riscau să devină nesustenabile, de asemenea să nu fie prejudicii de durată pentru consumatorii și energie. Prețurile la energie nu trebuie să ducă la un blocaj economic la nivel național, iar cetățeanul trebuie să fie protejat”.

Terente Ciui a adăugat că Ministerul Economiei va veni cu sprijin financiar pe mai multe căi pentru agenții economici, prin scheme de minimis, granturi pentru industria prelucrătoare, pentru concretizarea unor proiecte de eficiență energetică.

Proiecte majore de investiții energetice, prezentate la Sibiu

Cele mai importante proiecte, investiții și finanțări din domeniul energiei au fost prezentate, la Sibiu, în cadrul conferinței „Industria energiei. Energia industriei. Energia investițiilor”, organizată de Transilvania Business, în colaborare cu Ghidul Primăriilor.

Partenerii evenimentului sunt: CIS Group, Prysmian Group, SNGN ROMGAZ SA, CALA, Instgaz, Geodata Services, Valserv, Crama Vinastia.

Evenimentul are loc miercuri, 16 noiembrie, la Hotel Hilton, unde participă reprezentanți din ministerele cheie și autoritățile publice asociate sectorului energetic, profesioniști din sectorul energetic, universități, bănci și asigurări, fonduri de investiții, consultanți și specialiști din spațiul privat, antreprenori din sectorul industrial și din alte domenii preocupați de găsirea unor soluții de eficiență energetică și consum rațional pentru business-urile lor.

Invitații dezbat evoluția pieței de energie electrică și gaze naturale din România și din UE, abordează problematici diverse și complexe care animă astăzi sectorul energetic și domeniile conexe. Discuțiile vor avea loc ținând cont de trei teme principale: Proiecte, investiții, finanțări; Tranziție energetică; Provocări pentru industrie – riscuri de securitate energetică, eficiență energetică și consum rațional.

Printre vorbitori se numără Terente Ciui – secretar de stat, Ministerul Economiei, Mircea Man – vicepreședinte Autoritatea Națională de Reglementare în Energie, Silvia Vlăsceanu – director executiv HENRO, George Lazăr – secretar de stat, Ministerul Energiei, Ionuț Cristian Ciubotaru – Future Energy Task Force Leader, FPPG, Elena-Teodora Miron – Fundația FECID.

Au confirmat participarea și reprezentanți ai Distribuție Energie Electrică Romania, Transelectrica, SNGN Romgaz și ai Grupului E.ON. Joi, 17 noiembrie, Transilvania Business va organiza o altă serie de dezbateri, de data aceasta dedicată investițiilor publice.

Total
3
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

La Oradea fost lansată aplicația „Bridge-to-Information” - B2I.app

Articolul următor
Există o previziune a consumului de gaze naturale, avem deja o reducere cu 9,4% în primele nouă luni ale anului, tendință care se va menține în următorii doi ani.

CTB-ENERGIE 2022. Silvia Vlăsceanu, HENRO: „Pentru susținerea pieței de energie electrică ar trebui avute în vedere contracte pe termen lung”

Citește și:
Citeste mai mult

Clujul găzduiește Aviation-Event 2023

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAC) a oferit un preambul al conferinţei internaţionale de aviaţie. Au fost prezenți…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
3
Share