Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CTB-ADMINISTRAȚIE. Mirela Gligore, Primăria Sibiu: “Am depus proiecte de peste 101 milioane de euro prin PNRR”

Municipiul Sibiu a depus proiecte pentru finanțare prin PNRR de peste 101 milioane euro, dintre care au fost aprobate proiecte în valoare de 65,4 milioane euro, a declarat purtătoarea de cuvânt a Primăriei Sibiu, Mirela Gligore, în cadrul conferinței organizate de revista Transilvania Business „Harta investițiilor publice de succes – Dezvoltare locală în context global”.

Mirela Gligore a prezentat pe scurt principalele investiții ale adminsitrației sibiene din ultimii ani, precizând că proiectele sunt ghidate de strategia integrată de dezvoltare urbană, document ce urmează să fie actualizat.

„Investim atât în infrastructură. Mergem către o infrastructură smart, către o mobilitate alternativă, prin crearea de condiții de utilizare a transportului public local în condiții mult mai bune – doar în ultimii 4 ani 119 autobuze noi, ecoeficiente, care acum sunt în circulație. De asemenea, amenajăm piste pentru biciclete, iar de 2 ani practic creăm piste mai sigure, separate de carosabil, de calea de rulare pietonală, pentru a-i încuraja pe cetățeni să utilizeze și să fie mai în siguranță”, a spus Gligore.

Reprezentanta Primăriei Sibiu s-a referit și la crearea drumurilor de legătură noi, modernizarea podurilor peste Cibin, iar în continuare – la modernizarea clădirilor școlilor și grădinițelor din oraș. „În ceea ce privește domeniul educației, noi am avut investiții constante în clădirile de care noi suntem responsabili să le gestionăm. Am făcut extinderi, pentru că sunt necesare locuri suplimentare atât în școli, cât și în grădinițe. Anul acesta, în ultimele 2 luni – am finalizat lucrările la două creșe, aproximativ 200 de locuri în plus. Clădirile sunt în curs de eficientizare energetică. Nu e vorba dar de termoizolare, ci de instalarea de panouri fotovoltaice, pompe de căldură, implementarea building management systems”.

Sănătatea și digitalizarea au fost alte domenii pomenite de Mirela Gligore. „Avem o serie de aplicații, care la un click distanță aduc cetățeanul lângă primărie. Sibianul poate să sesizeze un incident printr-o aplicație, care ajunge în timp real la departamentul abilitat să o rezolve. Punem accentul și pe infrastructura pentru timpul liber: Sibiul e un oraș al culturii, în care cetățenilor le place să locuiască”.

Marile investiții publice ale Transilvaniei, prezentate la Sibiu

În ciclul Conferințele Transilvania Business (CTB) are loc, în 17 noiembrie, la Hotelul Hilton Sibiu, evenimentul „Harta investițiilor publice de succes – Dezvoltare locală în context global”. Acesta a fost precedat, în 16 noiembrie, de conferința „Industria energiei. Energia industriei. Energia investițiilor”, unde au fost prezentate cele mai importante proiecte, investiții și finanțări din domeniul energetic.

La evenimentul de azi sunt evidențiate cele mai importante investiții finalizate ori în curs de finalizare din 5 județe, 5 reședințe de județ, 5 municipii, 5 orașe și 5 comune din regiune. “Sunt dovezi incontestabile că banul public poate și este eficient utilizat de marii jucători privați din economia românească. Pe această hartă, a României dezvoltate, președinți de consilii județene și primari de unități administrativ-teritoriale, proprietari și manageri de companii au deja cu ce se prezenta”, consideră organizatorii conferinței.

Evenimentul are trei paneluri: viziune – strategie – proiecte ale administrației publice; îmbunătățirea nivelului de trai al locuitorilor, dezvoltarea comunităților prin susținerea investițiilor în edificii, regenerarea spațiului urban/rural și turism; infrastructura mare, conectivitate interurbană și județeană, transport ecologic, mobilitate urbană, facilități industriale și atragerea companiilor.

Printre vorbitori se numără Simona Bucura-Oprescu – Camera Deputaților; Roxana Mînzatu – Secretariatul General al Guvernului; Laszlo Borbely – Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă; Vlad Vasiu – președintele Consiliului Județean Sibiu; Claudiu-Vasile Ghiță – Agenția de Dezvoltare Regională Centru; Daniel Boca – Asociația Română de Tehnologii fără Săpătură; Cristian Hagmann – Geodata Services.

Dintre primari sunt prezenți Dorin Nistor – Sebeș; Gheorghe Roman – Mediaș; Gheorghe Damian – Ciugud; Laszlo Zsolt Fulop – Sovata; Istvan Simon – Sânpaul; Nicolae Lazăr – Hoghilag; consilierii primarilor din Oradea – Călin Corpaș, Sighetu Marmației – Liviu Tămaș; Dragoș David – Asociația Metropolitană pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public Brașov. Din partea consiliilor județene susțin alocuțiuni Alin Iuga – Cluj; Jakab Barna – Covasna; Florin Moldovan – Bistrița-Năsăud; Călin Suciu – Mureș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CTB-ADMINISTRAȚIE. Roxana Mînzatu: “Finanțările pe proiecte europene să nu se canibalizeze”

Articolul următor
Președintele Asociației Române de Tehnologii fără Săpătură (ROSTT) arată felul în care noile tehnologii reduc impactul lucrărilor de construcții și instalații asupra mediului și populației din zonă.

CTB-ADMINISTRAȚIE. Daniel Boca, RoSTT: “Să facem lucrările fără afectarea traficului și a cetățenilor”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share