Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Spitalul din Nucet, dotat cu echipamente, utilaje și consumabile din fonduri UE

Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința ordinară de marți, 15 noiembrie, un proiect de hotărâre privind dotarea Spitalului de Psihiatrie Nucet cu echipamente pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale.

Proiectul are ca obiective achiziționarea unor echipamente, utilaje și consumabile pentru limitarea la maximum a riscului de infectare și de transmitere a infecțiilor nosocomiale și tratarea eficientă a pacienților cu IAAM (infecția asociată asistenței medicale și cu infecții cu bacteria Clostridium Difficile).

În prezent, rata de incidență a cazurilor cu infecții asociate asistenței medicale (IAAM) este de 2,10%, iar rata infecțiilor cu Clostridium Difficile de 0,7%.

Dotări

„Avem oportunitatea accesării unor sume din fonduri europene pentru dotări și investiții în sănătate. Sper să câștigăm acest proiect și condițiile de la Nucet să fie mai bune. Acest proiect vine în completarea proiectului de reabilitare termică deja depus”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Valoarea totală a proiectului este de 962.686, 15 lei, cu TVA inclus, din care 192.540 lei este contribuția din bugetul Consiliului Județean Bihor.

Proiectul „Dotarea Spitalului de Psihiatrie Nucet cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale” va fi depus spre finanțare cu fonduri europene în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), componenta 12 – Sănătate, investiția 2 – Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, I2.4. Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale.

În ședința ordinară a fost aprobat și un proiect de hotărâre privind semnarea unui acord de parteneriat între Consiliul Județean Bihor și Spitalul de Psihiatrie Nucet, cu scopul implementării proiectului prezentat mai sus.

Reamintim că în acest an Consiliul Județean Bihor a mai depus o cerere de finanțare pentru un proiect de reabilitare a Spitalului de Psihiatrie Nucet, cu scopul creșterii eficienței energetice. Acesta ar urma să fie finanțat tot prin PNRR.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cum să aplici pentru un împrumut online la Credit7 pentru ca acesta să fie aprobat

Articolul următor
Există o previziune a consumului de gaze naturale, avem deja o reducere cu 9,4% în primele nouă luni ale anului, tendință care se va menține în următorii doi ani.

CTB-ENERGIE. Dumitru Chisăliță: “E mai important cum ne vom încălzi decât cum vom ilumina”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share