Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transilvania Motor Ring, perla coroanei județului Mureș, realizată cu fonduri europene

Una dintre ”perlele coroanei” Consiliului Județean Mureș este un obiectiv cu totul unic, care a reușit să atragă atât amatorii, dar și profesioniștii care participă la competiții, un circuit special destinat sporturilor cu motor. Inițiativa este cu atât mai importantă cu cât a fost dusă a bun sfârșit folosind fonduri europene nerambursabile, a spus Călin Suciu, șeful Serviciului de Dezvoltare Regională în cadrul Consiliului Județean Mureș, la conferința Transilvania Business ”Harta Investițiilor publice de succes. Dezvoltare locală în context global.

CJ Mureș s-a bucurat e o valoare a proiectelor realizate în ultimele perioade de programare financiară din 2013 în 2020 de 15 miliarde de lei, iar din această valoare 20% a provenit din fonduri nerambursabile.

Cel mai mare proiect pus în practică sistemul de management integrat al deșeurilor. E vorba despre 250 de milioane de lei. Sistemul include un depozit ecologic la Sânpaul, dar și o stație de sortare la Cristești lângă Târgu Mureș.

”Toate unitățile administrative teritoriale din județ au aderat la acest sistem și s-au asociat în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Mureș”, a spus Călin Suciu.

În domeniul infrastructurii rutiere CJ Mureș are ca și realizare extrem de actuală drumul județean Ungheni – Târnăveni, este un proiect de 25 km în urma căruia șoseaua va avea standard de drum național. Sunt 150 de milioane de lei investiți și e pe cale a fi finalizat în perioada imediat următoare. Un proiect interesant este cel realizat împreună cu județul Sibiu, drumul județean 106, dintre Sighișoara și Agnita. Partea județului Mureș este de 16 km și costă 52 de milioane de lei.

Totuși, de departe cel mai interesant proiect al Consiliului Județean Mureș este parcul auto, destinat desfășurării sporturilor cu motor. Transilvania Motor Ring, care a fost amenajat în localitatea Cerghid. Circuitul este localizat la 4 km de drumul național DN 15 (E 60) Turda – Târgu-Mureș – Toplița –Borsec și la 1,70 km de drumul județean DJ 151 B Ungheni – Căpâlna de Sus – limita județului Sibiu. Circuitul este realizat la standarde europene, are 3,7 kilometri, boxe, sisteme de kilometraj, camere video în 18 puncte pe circuit, elemente de siguranță, tribune, parcări.

”Este numai bun, atât pentru competiții sportive, dar și pentru sportivii amatori”, spune Suciu.

Succesul a fost total, sunt nu mai puțin de 200 de evenimente organizate în trei ani activitate. Un asemenea proiect este cu atât mai de admirat cu cât a fost realizat cu fonduri europene prin proiectul „PARC AUTO PENTRU SPORTURI CU MOTOR”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului,

Marile investiții publice ale Transilvaniei, prezentate la Sibiu

În ciclul Conferințele Transilvania Business (CTB) are loc, în 17 noiembrie, la Hotelul Hilton Sibiu, evenimentul „Harta investițiilor publice de succes – Dezvoltare locală în context global”. Acesta a fost precedat, în 16 noiembrie, de conferința „Industria energiei. Energia industriei. Energia investițiilor”, unde au fost prezentate cele mai importante proiecte, investiții și finanțări din domeniul energetic

La evenimentul de azi sunt evidențiate cele mai importante investiții finalizate ori în curs de finalizare din 5 județe, 5 reședințe de județ, 5 municipii, 5 orașe și 5 comune din regiune. “Sunt dovezi incontestabile că banul public poate și este eficient utilizat de marii jucători privați din economia românească. Pe această hartă, a României dezvoltate, președinți de consilii județene și primari de unități administrativ-teritoriale, proprietari și manageri de companii au deja cu ce se prezenta”, consideră organizatorii conferinței.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CTB-ADMINISTRAȚIE. Comuna Sânpaul a ajuns la un buget de 2.5 mil. euro de la localitatea cu cei mai mulți asistați social

Articolul următor

CTB-ADMINISTRAȚIE. Călin Corpaș, Primăria Oradea: “Am cumpărat terenuri de 35 ha pentru investitori”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share