Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Delegație din Republica Modova în vizită la Arad

O importantă delegație din Republica Moldova se află în aceste zile la Arad.

Sunt prezenți 63 de specialiști, un reprezentant al Guvernului Republicii Moldova, patru președinți de raioane, zece primari, conducerea a patru spitale de stat, doi reprezentanți ai Ministerului Sănătății, conducerea Comitetului Național Olimpic, presedintele Consiliului Rectorilor din Republica Moldova, conducerea a trei grupuri de presă, numeroși specialiști în administrație și educație.

Astăzi, la Consiliul Județean, am organizat un laborator de atragere a fondurilor europene în administrație, un schimb de experiență cu 59 de primari și viceprimari din județul Arad”, a precizat Andrei Ando, directorul executiv al CJ Arad.

Primarii vor ajunge și la Radna, Șiria și Ghioroc, în cursul zilei, iar rectorii și profesorii la Universitatea Aurel Vlaicu”. Delegatii din domeniul medical au vizitat Spitalul de Oncologie, Spitalul Județean si sectia de Radiologie Pediatrie.

Concluzia zilei: singurul parcurs favorabil pentru Republica Moldova este parcursul european, așa cum și Aradul s-a dezvoltat din fonduri europene!”, susține Andrei Ando.

Moldovenii vor să învețe din experiența Aradului

Pentru județul Arad, relația cu Republica Moldova este importantă. Județul Arad este înfrățit cu raioanele Ungheni, Ialoveni și Anenii Noi, cărora le-am propus formarea unor experți în atragerea de fonduri europene prin sesiuni de instruire la Consiliul Județean Arad. Le-am explicat invitaților parcursul pe care CJ Arad le-a avut în mecanismul de atragere a fondurilor europene”, a subliniat Iustin Cionca, președintele CJ Arad.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe, a realizat, împreună cu responsabilii de proiect din cadrul instituției, o evaluare a stadiului lucrărilor derulate în procesul de reabilitare a ansamblului-monument clădire Castel Banffy și parc din localitatea Răscruci, din comuna Bonțida.

Cum arată șantierul de reabilitare a Castelului Banffy din Răscruci

Articolul următor
Platforma Weddingram conectează furnizori de pe tot cuprinsul României, dar și persoanele interesate de organizarea acestor evenimente.

Platforma Weddingram va integra marile orașe din Banat și Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share