Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

DEER a primenit linia electrică Rodna – Valea Vinului

Societatea clujeană Distribuție Energie Electrică România (DEER) a modernizat linia electrică aeriană (LEA) de medie tensiune Rodna – Valea Vinului, pe o lungime de rețea de 4 km.

Modernizarea liniei aeriene din zona Rodna, județul Bistrița-Năsăud, a fost realizată pentru creșterea eficienței energetice.

Societatea clujeană Distribuție Energie Electrică România (DEER) a modernizat linia electrică aeriană (LEA) de medie tensiune Rodna – Valea Vinului, pe o lungime de rețea de 4 km. De asemenea, s-a înlocuit izolația ceramică uzată și deteriorată cu izolatori din materiale izolante composite (siliconice) pe 11,6 km.

Scopul lucrării de pe traseul Rodna – Valea Vinului a fost asigurarea eficienței energetice a activității de distribuție și creșterea calității serviciului de distribuție. În vară, DEER a finalizat o altă lucrare în județ, modernizarea LEA Beclean – Agrieșel, din stația 110/20kV Beclean, în zona Hălmăsău. Este vorba despre derivația și postul de transformare arian Hălmăsău, din Bistrița-Năsăud.

DEER a primit un credit de la Banca Europeană de Investiții pentru susţinerea programului său în infrastructura energetică de 300 de milioane de euro, incluzând 11 județe din Transilvania. Parte a grupului Electrica, DEER este cel mai important operator național de rețele de distribuție a energiei electrice din țară, reprezentând 40,7% din teritoriul României.

Filialele de distribuție de energie Nord și Sud ale Electrica din zona Transilvaniei s-au contopit într-o nouă entitate, alături de Muntenia Sud. Activele şi pasivele deţinute de acestea au fost transferate către DEER, ca societate absorbantă, în schimbul emiterii în favoarea Electrica (acţionarul societăţilor absorbite) de titluri noi în capitalul societăţii absorbante.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Iustin Cionca, președintele CJ Arad, vrea descentralizare în sectorul agriculturii

Articolul următor
Am fost prezent la Reuniunea Ministerială a Comitetului Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică privind guvernanța publică și la Forumul Global “Building Trust and Reinforcing Democracy”, în contextul deschiderii procesului de aderare a țării noastre la OCDE.

Succes al delegației României în Luxemburg. Ne apropiem de aderarea la OCDE

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share