Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vechea sală de sport din Ștei, reabilitată energetic și modernizată prin PNRR

Primăria Orașului Ștei a câștigat un proiect depus prin PNRR, componenta C10-Fondul Local, în valoare de 2.265.623,45 lei, prin care această sală va fi reabilitată din punct energetic, dar și modernizată și reabilitată din punct de vedere al finisajelor.

Inaugurată în 1954

Memoria urbană a acestei bijuterii arhitecturale, inaugurată în 1954, care face parte din patrimoniul arhitectural totalitarist, este copleșitoare.

De-a lungul timpului, zeci de mii de sportivi au participat aici la antrenamente, jocuri sau competiții naționale.

Sala neîncăpătoare a găzduit meciuri de legendă, atunci când echipa de volei a orașului întâlnea în primul eșalon național echipe precum Dinamo sau Rapid, care reprezentau în acele vremuri România în spațiul european, unde aveau rezultate foarte bune. În exteriorul clădirii, pentru spectatorii rămași afară, se montau atunci schele speciale de unde priveau pe geamurile mari disputele din sală plină.

Vechea sală de sport din Ștei, inaugurată în 1954

Povestea sălii de sport nu se va încheia aici, pentru că prin acest proiect câștigat de către Primăria Ștei ea va reveni la viață și va întregi ansamblu Ansamblul Arhitectural Central al orașului, practic fosta Axă a puterii, definită de strada Unirii (Lenin, pe atunci), pe care o închide și care are la celălalt capăt Palatul Administrativ, o altă clădire exponențială orașului”, spune Iulian Balaj, primarul Șteiului.

Cu ajutorul fondurilor europene au fost sau vor fi reabilitate mai multe obiective ale patrimoniului arhitectural totalitar disonant: Centrul Vechi al orașului, clădirea fostului sediu al poliției, clădirea școlii gimnaziale Miron Pompiliu de pe Strada Tineretului, ștrandul orașului, precum și câteva blocuri de locuințe rezidențiale vechi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dezbatere pe domeniul malpraxisului la Timișoara. Actualul sistem nu poate oferi o cercetare independentă a cauzelor

Articolul următor
Am deschis traficul în regim de autostradă și pe cei 1,5 km din zona Dealului Oiejdea.

Autostrada Sebeș - Turda, deschisă integral la patru benzi

Citește și:
Citeste mai mult

Un nou pasaj subteran în Oradea

Un pasaj subteran în intersecția T. Vladimirescu – Oneștilor va facilita ieșirea din oraș spre autostradă. Consiliul Local…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share