Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Monedă de aur cu Biserica Kretzulescu, comercializată la 580 de euro

Din 28 noiembrie, BNR va lansa în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema 300 de ani de la zidirea Bisericii Kretzulescu.

Sucursalele Cluj și Timiș ale Băncii Naționale a României (BNR) vor începe comercializarea unei monede aniversare de aur.

Din 28 noiembrie, BNR va lansa în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema 300 de ani de la zidirea Bisericii Kretzulescu. Caracteristicile monedei sunt: metal – aur, valoare nominală – 100 lei, titlu – 900‰, formă – rotundă, diametru – 21 mm, greutate – 6,45 g, cant – zimțat, calitate – proof.

Aversul monedei redă o imagine a Bisericii Kretzulescu din București, anul de emisiune „2022”, stema României, valoarea nominală „100 LEI” și inscripția „ROMANIA”. Reversul monedei prezintă un detaliu din arhitectura lăcașului de cult, inscripțiile „BISERICA KRETZULESCU” și „300 ANI”.

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare, precum și de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză și franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 piese. Prețul de vânzare pentru moneda din aur va fi de 2.900 lei, exclusiv taxa pe valoarea adăugată, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate. Monedele din aur cu această temă au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale BNR. Informații cu privire la achiziția monedelor se regăsesc pe site-ul BNR, secțiunea Numismatica.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Cea de-a treia dezbatere din cadrul seriei de conferinţe din proiectul „Digital UP: Dezvoltare Antreprenorială pentru IMM-uri” se va desfăşura la Iaşi.

Progresele tehnologice ca sprijin pentru business, dezbătute la Digital UP

Articolul următor

Trei noi trasee turistice urmează să fie amenajate în Munții Oașului și ai Gutâiului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share