Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dezvoltator software din Cluj, extins în Silicon Valley

OVES Enterprise, companie de dezvoltare de software din Cluj, își extinde prezența internațională în Silicon Valley, la Palo Alto, cu primul său birou din SUA.

OVES Enterprise, companie de dezvoltare de software din Cluj, și-a extins prezența internațională în Silicon Valley, la Palo Alto, cu primul său birou din SUA.

Este al cincilea birou deschis de OVES Enterprise în afara țării în ultimele 11 luni, compania având, acum, prezență regională în Germania (cu două birouri), în Emiratele Arabe Unite (Dubai), Marea Britanie și SUA.

„SUA reprezintă una dintre cele mai atractive zone pentru dezvoltarea de proiecte de tehnologia informației. Vorbim aici atât despre partea financiară – onorarii cu 20-30% mai mari față de zona DACH (Germania, Austria, Elveția, n. red.), cât și despre complexitatea și gradul de inovație ale proiectelor, argumente care ne motivează, ne ajută să evoluăm și să construim un viitor mai bun pentru toată lumea”, spune Mihai Filip, CEO al OVES Enterprise.

El a apus că extinderea în SUA oferă acces la clienți mai importanți pentru care pot livra proiecte mai ample, mai complexe. Extinderea internațională a OVES Enterprise vizează, în următoarele luni, prezența în două noi țări: Belgia și Țările de Jos și deschiderea unui nou birou la New York.

America, mai tentantă decât Germania

În prezent, peste 80% din cifra de afaceri a companiei este generată de business din afara țării, biroul din Marea Britanie generând 45%, iar cele două din Germania, 30%. „Estimăm că, în următorii trei ani, piața din SUA va reprezenta 40% din cifra de afaceri a OVES. Odată cu prezența noastră aici, ne va fi mai ușor să dezvoltăm proiectele de inovație la care lucrăm, mai ales pe zona de securitate cibernetică.

Dorim să lansăm și alte proiecte noi pe segmentul de apărare, proiecte care își vor găsi finanțare și dezvoltare mult mai ușor în SUA. E important că vom putea fi pe același fus orar cu clienții, că vom putea accesa noi parteneriate care cer prezența în SUA, să dezvoltăm zona de produs și să construim o infrastructură pentru a ridica finanțare”, consideră Filip.

Afacerile au crescut de patru ori

Investițiile în extinderea internațională vor ajunge la 500.000 de euro la finalul anului, dintre care 200.000 în deschiderea biroului din Silicon Valley. Anul trecut, cifra de afaceri OVES Enterprise a crescut de patru ori, ajungând la 14 milioane de lei. În 2022, compania din Cluj își propune cel puțin dublarea veniturilor, ținta asumată fiind de 30 de milioane de lei.

OVES Enterprise este o companie românească de dezvoltare de software, înființată în 2015 la Cluj-Napoca. Din 2019, strategia sa a inclus servicii mai complexe de software development pentru proiecte din zonele automotive, eCommerce, fintech, telecom, instituții guvernamentale internaționale etc.

Compania a devenit partener tehnologic pentru proiecte complexe și sofisticate din punct de vedere tehnologic. În prezent, 80% din cifra sa de afaceri este generată de proiecte din afara României, ce integrează tehnologii noi din sfera inteligenței artificiale şi big data. OVES Enterprise are 107 angajați și birouri în România, Germania, Emiratele Arabe Unite.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
GlobalLogic Inc, companie a grupului Hitachi și unul dintre liderii în domeniul ingineriei digitale, a semnat un acord definitiv pentru achiziția Fortech, firmă de servicii de inginerie software.

Fortech, cumpărată de o companie din grupul Hitachi

Articolul următor
Consiliul Județean Sălaj a efectuat o primă plată, de 2 milioane de lei, către antreprenorul responsabil de modernizarea Drumului Județean 109P: Camăr - limită județ Satu Mare, investiție finanțată prin Programul Național de Investiții "Anghel Saligny".

Sălajul a făcut prima plată pe “Anghel Saligny”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share