Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fortech, cumpărată de o companie din grupul Hitachi

GlobalLogic Inc, companie a grupului Hitachi și unul dintre liderii în domeniul ingineriei digitale, a semnat un acord definitiv pentru achiziția Fortech, firmă de servicii de inginerie software.
Informaticienii de la Fortech urmează să fie integrați în GlobalLogic, companie din concernul Hitachi | Foto: Vlad Cupșa – Komiti Media

Firma clujeană de software devine a doua de profil din oraș care va fi înglobată într-un grup japonez, după EBS România, preluată de concernul NTT.

GlobalLogic Inc, companie a grupului Hitachi și unul dintre liderii în domeniul ingineriei digitale, a semnat un acord definitiv pentru achiziția Fortech, firmă de servicii de inginerie software. Fortech avea 1.000 de proiecte digitale de-a lungul a două decenii de activitate. Acest palmares a poziționat Fortech ca una dintre cele mai mari firme independente de inginerie digitală din România.

Cu peste 1.100 de angajați, Fortech își desfășoară activitatea în patru orașe din România. “Aceste realizări și capacități vor ajuta GlobalLogic să își extindă în continuare baza de clienți și de talente, în timp ce își propune să răspundă cererii globale solide de transformare digitală. Liderii experimentați de la Fortech vor aduce o experiență tehnică și de domeniu valoroasă, împreună cu relații puternice pe piețele europene și cu clienți de marcă”, potrivit conducerii companiei americane.

Atuul României: bogăția de talente tehnice

“Fortech este o firmă de top, cu o experiență dovedită și specializare în tehnologia necesară pentru evoluția digitală. Achiziția va spori și mai mult prezența GlobalLogic în Europa, va accelera accesul nostru la bogăția de talente tehnice din România. Ea va înarma Fortech cu resursele și sprijinul puternic al GlobalLogic și Hitachi”, a declarat Nitesh Banga, președintele GlobalLogic.

Înființată în 2003, Fortech oferă servicii de inginerie digitală cu spectru complet, inclusiv proiectare de arhitectură, dezvoltare de software, DevOps, asigurarea calității, analiză de date. Firma a reușit să proiecteze, să construiască și să întrețină cu succes produse pentru clienți din numeroase industrii, cu o specializare concentrată pe Cloud, IoT și SaaS.

Premiată recent de Deloitte

Fortech deține experiență în șase verticale cheie cu creștere mare: Automotive, Banking-Finance, Healthcare, Manufacturing, Professional Services și Technology-Media-Telecom. În 2022 Fortech a fost recunoscută drept una dintre cele 2022 cele mai bine administrate companii din țara noastră în cadrul primei ediții a programului Deloitte pentru România.

“Unirea forțelor cu GlobalLogic, susținută de Hitachi, ne duce la un nou nivel. Găsirea unui partener care împărtășește valorile noastre culturale cu un accent puternic pe oameni, clienți și beneficii pentru societate este extrem de satisfăcătoare”, a declarat Călin Vaduva, CEO al Fortech.

Investiția GlobalLogic în Fortech face parte dintr-o strategie multianuală menită să stabilească o amprentă europeană mai largă, permițându-i să își deservească mai bine clienții din întreaga lume din perspectiva livrării. Achiziția va permite GlobalLogic să sporească punctele forte ale Hitachi.

Conducerea din Cluj rămâne la cârmă

Termenii tranzacției, încheiată de Fortech prin Biroul de Avocatură Wolf Thiess, nu au fost dezvăluiți. Conform acordului, Fortech va continua să funcționeze cu conducerea și personalul existent ca filială deținută integral de GlobalLogic.

Tranzacția este supusă aprobărilor autorităților de reglementare și se așteaptă să fie parafată până la finele anului. Fortech are sediul central în Cluj și hub-uri de inginerie în Oradea, Iași și Brașov.

GlobalLogices este un lider în domeniul ingineriei digitale, Cu sediul central în Silicon Valley, operează studiouri de proiectare și centre de inginerie în întreaga lume, extinzându-și expertiza la clienți din industria auto, comunicații, servicii financiare, sănătate și științele vieții, producție, media și divertisment, semiconductori și tehnologie. GlobalLogic este o companie a grupului Hitachi.

Japonezii, tot mai activi în România

Compania Hitachi a fost fondată, în 1910, de către inginerul Namihei Odaira. Hitachi este o companie din Japonia, cu sediul la Tokyo. Este una dintre cele mai mari companii din IT, dar și cu divizii de servicii financiare, logistică, utilități. Numărul total de angajați este de 384.000. Între invențiile sale  se numără primul motor de cinci cai putere, cel mai mic cip, robotul interactiv care poate servi drept ghid turistic.

În Europa Hitachi are 150 de companii individuale și cinci laboratoare de cercetare-dezvoltare, cu 32.000 de angajați, în sectoarele IT, energie, industrie, mobilitate, viață inteligentă. Aceste companii au produs 13% din venitul consolidat al grupului în anul fiscal 2021. Hitachi Europe are sediul la Londra. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Anul acesta marchează revenirea trenurilor InterCity după 10 ani de absență, reprezentând un lucru bun, deși diferențele de timpi nu sunt semnificativ mai mici față de mersul trenurilor InterRegio.

CFR Călători lasă Clujul fără tren direct la București pe timpul zilei

Articolul următor
OVES Enterprise, companie de dezvoltare de software din Cluj, își extinde prezența internațională în Silicon Valley, la Palo Alto, cu primul său birou din SUA.

Dezvoltator software din Cluj, extins în Silicon Valley

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share