Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Robotics Club Oradea, locul 3 la cel mai mare concurs de robotică din Europa

În perioada 25-26 noiembrie, s-a desfășurat în Tallinn, cel mai mare concurs de robotică din Europa. Cu peste 2.800 de participanți din 28 de țări, capitala Estoniei adună anual cei mai mari dezvoltatori și concurenți din domeniul roboticii.

La ediția din acest an, a participat Robotics Club Oradea, club înființat de Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică Oradea, Departamentul de Mecatronică și finanțat de Celestica. Echipa orădeană a fost formată din 9 participanți împărțiți pe două echipe, la 2 dintre cele 18 categorii din concurs.

Pe podium

La proba Mega Sumo, la cea mai spectaculoasă și grea probă din concurs, echipa Robotics Club Oradea s-a clasat pe locul 3. Este pentru prima dată, când orădenii sunt prezenți pe podium în această competiție internațională la care au participat țări precum: Azerbaijan, Bulgaria, China, Cipru, Coreea de Sud, Danemarca, Estonia, Germania, Grecia, India, Indonezia, Iran, Italia, Kurghistan, Kuweit, Letonia, Lituania, Madagascar, Nepal, Pakistan, Polonia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, România, Statele Unite ale Americii, Suedia, Turcia, Ucraina și Ungaria.

„Confruntările dintre roboții aflați în competiție au fost extrem de rapide, cu meciuri de sub o secundă și cu forțe de impact zguduitoare. În urma meciurilor, ringul de oțel unde s-au dus luptele, s-a deteriorat după rodajul cu lamele și roțile roboților. Suntem foarte mândri de studenții noștri, de performanța în urma multor zile și nopți de muncă și de ingeniozitatea de a rezolva problemele tehnice în timp record”, afirmă coordonatorul echipei Ș.l.dr.ing. Flaviu Birouaș.

Echipa a fost formată din 7 studenți ai Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică Oradea, Departamentul de Mecatronică și 2 cadre didactice: Ș.l.dr.ing. Birouaș Flaviu și Ing. Anton Daniel

Tot în luna noiembrie, echipa Robotics Club Oradea, a participat la competiția internațională RoboChallenge de la București, unde a obținut 4 premii la 3 probe: locul 1 și locul 2 – proba Humanoid Robot, locul 3 – Humanoid Sumo și locul 2- Line Follower Kids.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Hotelul Radisson Blu Aurum din Brașov mizează pe cifră de afaceri de 6.5 milioane euro și un grad mediu de ocupare de min. 65% în 2023

Articolul următor

„Orașul Faptelor Bune" revine în Târgul de Crăciun din Oradea în perioada 16 – 22 decembrie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share