Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa se contruiește în comunele Grăniceri și Pilu – Arad

Anul viitor va demara construcție celui mai important proiect european de producere a energiei verzi. Acesta se va realiza în județul Arad, în comunele Grăniceri și Pilu.

Sebastian Enache, reprezentantul dezvoltatorului Monsson, a prezentat în cadrul unei conferințe de presă la CJ Arad detalii despre proiect.

Valoarea proiectului este de 800 de milioane de euro, iar parcul fotovoltaic din județul Arad va produce 1.044 de megawați, aproape cât reactorul nuclear de la Cernavodă sau cât centrala de la Porțile de Fier”, a precizat Iustin Cionca, președintele CJ Arad.

La apogeul său, proiectul va crea 1.000 de locuri de muncă în județul Arad și va însemna un aflux de 23.000 de containere de marfă în terminalele intermodale din județ, la momentul demarării sale, a adăugat președintele CJ Arad.

Construcția parcului fotovoltaic ar urma să fie finalizată în luna decembrie 2024.

Încă două parcuri fotovoltaice

Sebastian Enache a informat că Monsson are în plan construirea a încă două parcuri fotovoltaice în județul Arad, în zona localităţilor Chişineu-Criş şi Macea, care vor avea împreună aproximativ 800 de MW. Aceste două parcuri ar urma să fie finalizate în 2026, investiţiile fiind de circa 600 milioane de euro. Cele trei proiecte din judeţul Arad dezvoltate de Monsson ar însemna investiţii totale de 1,4 miliarde de euro.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Klarwin, sistemele de filtrare a aerului pentru sănătatea tuturor

Articolul următor

Mennica Legacy Tower Receives American Architecture Award

Citește și:
Citeste mai mult

Încă un pasaj subteran la Oradea

Se pregătesc planurile pentru Pasajul Decebal. Strada T. Vladimirescu spre centură va avea patru benzi. Se fac primii…
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share