Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-au aprobat indicatorii economici pentru Drumul Expres Satu Mare – Oar – M49

Executivul a aprobat marți, 29 noiembrie 2022, indicatorii tehnico-economici pentru Drumul Expres Satu Mare (VO Satu Mare) – Oar (Graniţa Româno- Ungară – Drum Expres M49 Ungaria).

Drumul Expres va avea o lungime de 10,831 km și o lățime de 21,50 m. Proiectul mai include un drum de legătură de 4,031 km, două noduri rutiere, patru pasaje, un Centru de Întreținere și Coordonare, două spații de servicii tip S3, lucrări de consolidare, lucrări hidrotehnice și lucrări de protecția mediului.

Valoarea totală a investiției, inclusiv TVA, se ridică la 1,087 miliarde lei, iar durata de execuție este de 24 de luni.

Din fonduri nerambursabile

Finanțarea obiectivului de investiţii se realizează din fonduri externe nerambursabile în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 și Programului Operațional Transport 2021-2027 și de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

Realizarea drumului expres va constitui o nouă legătură transfrontalieră Româno-Ungară, va conduce la creșterea volumului investițiilor atrase direct şi indirect, cuantificând şi beneficii economice de tipul: reducerea costului cu timpul de exploatare al vehiculelor; reducerea costului de operare al vehiculelor; reducerea costului accidentelor; reducerea costului pentru prevenirea poluării mediului.

Total
13
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Construcții Erbașu face un hotel de 10 milioane de euro în centrul Oradiei

Articolul următor

Programul Regional Nord-Vest este funcțional. 1,4 miliarde euro la dispoziție

Citește și:
Citeste mai mult

Încă un pasaj subteran la Oradea

Se pregătesc planurile pentru Pasajul Decebal. Strada T. Vladimirescu spre centură va avea patru benzi. Se fac primii…
Zi de Zi știri economice:
Total
13
Share